Loading...

Відомий правозахисник проти комунальної мафії Харкова. Боротьба триває! Прес-конференція експерта Харківської правозахисної групи з питань ЖКГ Михайла Гаєвського з приводу судового позиву проти нього від КП “Жилкомсервіс”. Харківський кризовий інфоцентр, 6.11.2015

DSC01883

6 листопада 2015 року в Харківському кризовому інфоцентрі відбулась прес-конференція відомого правозахисника, експерта Харківської правозахисної групи з питань ЖКГ Михайла Гаєвського з приводу судового позиву проти нього від КП “Жилкомсервіс”.
Історія розпочалась з того, що 28 липня правозахисник отримав порвану повістку Харківського апеляційного суду (суддя Коровін, підпису не має) , де  не були вказані адреса, номер справи і був відсутній корінець, де мав би розписатися отримувач, що свідчить про можливу фальсифікацію підпису. Судове засідання, на яке треба було явитися, призначили на ранок 28 липня,що фактично означає “явитися вчора”. Пошуки в реєстрі судових рішень не дали жодних результатів. 29 липня  Михайло Гаєвський відніс Заяву на ім’я судді Коровіна. 24 вересня поштою надіслали копію Рішення апеляційного суду, навіть без конверту. З тексту документу можна дізнатись, що суддя Коровін задовольнив апеляцію  КП “Жилкомсервіс, подану  на Рішення Дзержинського районного суду. Кричущим є посилання норми радянського законодавства, які не діють в України! Квартира нібито знаходиться у  державному фонді (такої категорії в Україні не має). Крім того виявляється, що там “прописана” (інститут прописки скасовано!) ще одна людина (Прасол), а також, що “Жилкомсервіс” “заволодів” квартирою.
19 жовтня  2015 р.  Михайло Гаєвський отримав повістку на засідання Дзержинського районного суду, яке відбудеться 9 листопада. Далі він пише Заяву про необхідність ознайомитись з повним пакетом документів, який  і отримав 28 жовтня. Цікаво, що в цьому пакеті відсутні згадки про Рішення апеляційного суду, “підкинутого” 24 вересня.   Суддя Дзержинського районного суду Гайдук відкрила впровадження  лише 25 вересня.  Формально, КП “Жилкомсервіс вимагає стягнути з Гаєвського заборгованість за утримання прибудинкових територій – 4 тис. грн.  Хоча, не має на це жодного права.  В позиві знову присутні посилання на не діючі норми радянського законодавства. Підпис представника “Жилкомсервіс” не завірена печаткою. Крім того довіреність видана відразу на трьох чоловік, які не є посадовими особами КП і підписана Яковлєвим, який відсторонений від посади директора.  Отже, довіреність не має юридичної сили, а суддя відкрила впровадження по справі за сфальшованими документами, і скоріш за все за чиїмись усними вказівками. В пакеті також є довідка про те, що в квартирі нібито проживає “громадянин  Жилкомсервіс”. На старих ордерах від руки внесені імена Прасол та її двох дітей. На думку Гаєвського, основне завдання ініціаторів справи –  легалізувати через судове “проживання” цих людей в його квартирі. Тобто, простежується змова між цією громадянкою і посадовими особами місьвиконкому, а саме з Нехорошковим і Кітаніним.

Також, згідно з отриманими документами, відповідачу слід надати письмові заперечення до 9 листопада, що виявляється неможливим. На відміну від повістки засідання призначене на 12 листопада. В ознайомленні з документами, яких не вистачає, правозахиснику відмовили.
Михайло Гаєвський в своїх Запереченнях  вимагає відмовити КП “Жилкомсервіс” у позиві повністю, а його посадових осіб притягнути до кримінальної відповідальності, бо їх дії потрапляють відразу під 5 статей Кримінального кодексу України (підробка документів, розголошення персональних даних без дозволу та відому, та інші) . Також буде вимагати відвід судді, яка не має далі права вести справу, бо є зацікавленою стороною.
На наш погляд (ред.), ця справа є своєрідним тиском  на відомого правозахисника, який веде  боротьбу з комунальною мафією Харкова з ціллю завадити його діяльності чи якось    призупинити її. Знайомі методи, дають використовуються, дають зрозуміти, що за цим стоять міський голова зі своїми поплічниками. В цьому впевнений і сам Михайло Гаєвський. На його думку, тим самим йому намагаються “закрити рот”,  щоб припинив боротьбу і дав можливість чиновникам  і далі спокійно красти.  Він це пов’язує, як з останніми позивами по тарифам, так і з тим, що неодноразово звертався з  вимогами через Уряд до Харківського місьвиконкому дати роз’яснення, чому він відмовляється виконувати Рішення Конституційного Суду та Цивільний Кодекс України про те, що багатоквартирні дома належать їх мешканцям.  Відповіді так і не було отримано. Проте, навіть в відповідях Нехорошкова і Кітаніна зазначено, що КП “Жилкомсервіс” не має жодного відношення до багатоквартирних будинків, але платити чомусь треба. З часу свого створення КП вкрало щонайменше 900 млн. грн. Щомісяця  КП “Жилкомсервіс” краде у міста Харкова 22,5 млн. грн. Ці вкрадені кошти потрапляють напряму в кишеню “небритого обличчя”. За ці гроші він купує підконтрольних суддів, прокурорів, міліціонерів, і так далі.
На думку відомого правозахисника, в Харкові  завелась “неголена гидота” (гепа).  До тих пір, поки цей гнійник не буде розкритий і видалений, в місті будуть відбуватися всілякі неприємності – мінування, вибухи, бійки, та інші провокації!

Нагадаємо, що засідання Дзержинського районного суду відбудеться 9 листопада. Початок о 11-30. Закликаємо усіх небайдужих харків’ян прийти і підтримати відомого правозахисника!                  

© “Євромайдан Харків”, Сурен Кочарян

Відео сайту:

DSC01877 DSC01880 DSC01883 DSC01885

 

Залишити відповідь