Loading...

Харківський антикорупційний центр: “ЩЕ 37,5 ГРИВЕНЬ ДЛЯ ОТОЧЕННЯ КЕРНЕСА-ДОБКІНА АБО НОВІ МАХІНАЦІЇ ХАРКІВСЬКИХ ЧИНОВНИКІВ”

12088598_1487564761539421_7092273402711433803_nУправління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради 6 листопада 2015 року повідомило про акцепт пропозиції ТОВ “Паркінг+” на реконструкцію Московського проспекту від Корсиківського шляхопроводу до провулку Електромеханічного на 15,4 млн. грн. Реконструкція має початися з листопада 2015 року і завершитися в грудні 2016. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
Відкритих торгів не проводилося, Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради не оголошувало тендер. Застосували переговорну процедуру закупівлі в одного учасника.
Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради пояснили переговорну процедуру закупівлі пунктом 6 частини 2 статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель», а саме: необхідність проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту за сукупності таких умов: договір буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт, такі роботи технічно чи економічно пов’язані з головним (первинним) договором; загальна вартість додаткових робіт не перевищує 50 відсотків головного (первинного) договору”.
Первісна вартість реконструкції Московського проспекту від Корсиківського шляхопроводу до провулку Електромеханічного склала 47,69 млн.грн. Але, згідно, експертного звіту по скоригованій проектно-кошторисній документації від 02.11.2015р. №21-0775-15 загальна вартість склала 85,12 млн.грн., що на 79% більше від початкової вартості реконструкції. Але, 37,43 млн. грн. на які скоригована проектно-кошторисна документація розділені на декілька частин, щоб не оголошувати новий тендер і можна було застосувати пункт 6 частини 2 статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель» та провести закупівлю в умовах переговорної процедури.

Що ж сталося такого, що потрібно було скорегувати проектно-кошторисну документацію на 37,43 млн. грн?

Через неповні топографічні дані стосовно трас підземних комунікацій та місць розміщення їх споруд і конструктивних елементів виникла необхідність у виконанні додаткових будівельних робіт, які неможливо було передбачити при розробці проектно-кошторисної документації та на початку реконструкції об’єкта. Такими додатковими обсягами є роботи з перевлаштування кабельних ліній електропостачання, комунікацій зв’язку, улаштування додаткових “карманів” під зупинки громадського пасажирського транспорту, забезпечення руху транспорту на період поетапної реконструкції локальних дільниць проїжджих частин проспекту, підсилення основи дорожнього полотна на окремих ділянках після розбирання або перевлаштування виявлених проблемних споруд на підземних комунікаціях, будівництва підпірної стіни. Крім того, деякі додаткові роботи виникли з огляду на те, що ця дільниця Московського проспекту є пілотною у намічених міською радою заходах з масштабного оновлення головної транспортної міської магістралі, яка з’єднує адміністративні райони, житлові масиви та промислові вузли міста та сполучається з дорогами державного значення сходу України. Зокрема це стосується нових планувальних рішень щодо приєднання до проспекту бічних доріг, організації безпечного руху транспорту, благоустрою прилеглих рекреаційних зон та інших територій.

Нагадаємо, що на сьогодні згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців список власників ТОВ “Паркінг+” виглядає так – Давидова Галина Петрівна, компанія “Валдхелм Tрейдінг корп.” (офшор з Віргінських островів) і Блінкін Вячеслав Юрійович.

Цікаво, що за даними офіційного сайту Харківської міської ради, директором і співзасновником ТОВ “Паркінг+” до січня 2010 року був Володимир Миколайович Чумаков. У січні 2010 року його призначили радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ, тоді ж фірму перереєстрували на Галину Давидову. У травні того ж року Володимира Чумакова призначили головою Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради, який він очолює і понині.

Галина Давидова відома тим, що разом з Ольгою Солоп була співзасновником обслуговуючого кооперативу “ЖБК” Тріумф “, який за рішенням Харківської міської ради №350 / 08 від 24.12.2008 року безкоштовно отримав у власність земельну ділянку площею 1,68 га по вул.Тульському з кадастровим номером 6310136300: 16: 009: 0 003 (Єдиний міський реєстр актів Харківської міської ради). Це саме та ділянка в Лісопарку, на якій розташована резиденція народного депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна. Саме цю резиденцію недавно пікетували активісти Цивільного  Корпусу ” Азов “. До речі, в 2011 році власниками обслуговуючого кооперативу “ЖБК “Тріумф” стали Алла Добкіна (мати Михайла Добкіна), а також – Микола та Анастасія Боженко.

Дівоче прізвище дружини Добкіної Алли – саме Боженко (інформація з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців).

Цікаво, що Ольга Солоп є бізнес-партнером сина Харківського міського голови Геннадія Кернеса Данила Привалова. Їхня спільна фірма ТОВ «Фірма« Діана» володіє ринком «Сумський» в центрі Харкова.

Зв’язок між Ольгою Солоп та ТОВ “Паркінг+” простежується також через Віргинський офшор “Валдхелм Tрейдінг корп.”, Який є засновником ТОВ “Санстрім”, керівником якого, власне кажучи, і є Ольга Солоп.

Ще один співзасновник ТОВ “Паркінг+” Блінкін Вячеслав Юрійович має спільний бізнес з дружиною Володимира Чумакова – Чумаковою Ольгою Владиславівною. Разом вони є співзасновниками ТОВ “Укрбудмонтаж” (код ЄДРПОУ – 32029979, інформація з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців).

ТОВ “Паркінг +”, яке контролюється близьким оточенням Геннадія Кернеса і Михайла Добкіна, є беззаперечним фаворитом тендерів, що проводяться в місті Харкові з 2008 року. Так, згідно з інформацією «Вісника державних закупівель» за останні сім років ця компанія отримала замовлень на загальну суму 843,6 мільйона грн.

Харківський антикорупційний центр

Залишити відповідь