Loading...

Переможцем конкурсу «Йдемо разом! Kharkiv Going Global» стала програма створення мультикультурного центру KharkivArtSpace

12196028_891946510887663_1219636048997265082_n

У фіналі конкурсу молодіжних програм розвитку Харкова «Йдемо разом! KharkivGoingGlobal »перемогла команда Maglev, що запропонувала створення в місті мультикультурного центру KharkivArtSpace. На думку журі, саме ця програма найбільше відповідає ідеї GlobalCity. Головним призом для переможців стала поїздка до Одеси для знайомства з командою Михайла Саакашвілі. І, хоча конкурс завершився, проект “Йдемо разом! KharkivGoingGlobal “активно продовжує роботу – ідеями фіналістів зацікавилися фонди і міжнародні організації. Найближчим часом з програмами запропонують ознайомитися представникам міськвиконкому, міськради та обладміністрації.
Сьогодні, 9 листопада, команда-переможець Maglev вже в Одесі, де заплановано знайомство з молодими реформаторами з команди Михайла Саакашвілі. Харків’яни побачать роботу нещодавно відкритого Центру адміністративних послуг, обміняються досвідом з молодими чиновниками, розкажуть про свою програму одеським колегам і сподіваються отримати цінні поради. Крім того, вони побувають у Impact Hub Odessa – епіцентрі суспільних подій і робочому майданчику для людей, які хочуть змінювати світ – до таких людей відносять себе і хлопці з Maglev. Втім, поїздка буде не тільки “робочою”. Переможців чекають екскурсії по місту, а також сніданки в ресторані “Компот”, який проводив фото-флешмоб в день місцевих виборів та вирішив підтримати харківських однодумців поживними круасанами та кавою.

12227113_891172257631755_1187262722876178082_n

Шлях до фіналу для команд виявився довгим і повним випробувань. Зареєструвалися 13 команд, в «баттле капітанів» брали участь вже 10 команд, свої програми надали в термін 6 з них, і лише 4 команди були відібрані для участі у фіналі. Три команди представляли Харківського національного університету міського господарства ім. Бекетова: TubeFest, University Students ‘Bridges, Speed ​​in Blood. Команда-переможець Maglev складалася зі студентів Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди. Її учасники запропонували ідею створення в Харкові мультикультурного центру, в якому могли б представляти свої проекти колективи та творчі люди з усього світу. Преференції для людей мистецтва залучать у місто не тільки артистів і художників, а й туристів, вважають вони. Крім того, у Харкова є свій величезний мультикультурний ресурс, який потрібно використовувати, розвивати і підтримувати.

12189533_844863732277487_1797916824695957810_nПриз глядацьких симпатій отримала команда TubeFest, що зібрала найбільшу кількість голосів уболівальників в залі і глядачів онлайн-трансляції, яку вів IT Sector. В онлайн-голосуванні на сайті організатора конкурсу БО “БФ« Харків з тобою »” ця команда набрала 62% голосів. Підтримка уболівальників для TubeFest вже закономірна, у фінал вони також потрапили зібравши максимальну кількість голосів – майже 4000 – і отримавши “недоторканність”. Представники цієї команди також пропонують залучати іноземних гостей за допомогою проведення різноманітних культурних подій в нестандартних для таких заходів місцях. Непрямим ефектом, на їхню думку, буде прилучення до культури і таких харків’ян, які давно забули дорогу в музеї та концертні зали. Мабуть, найважливішим результатом стане демонстрація іноземним інвесторам можливостей харків’ян у реалізації найсміливіших проектів у місті.
Ідею команди Speed ​​in Blood, третього фіналіста, підтримали Автомобільна організація України, Харківський Союз Автоклубів »і « РЕТРОГРАД». Команда пропонує створити за межами міста транспортний центр – місце зосередження автосалонів та представництв транспортних компаній, майданчик для міжнародних авто- і мотовиставок і змагань. Одночасно в місті повинні змінитися принципи розвитку транспортної інфраструктури. Потенційно цю ідею можна об’єднати з ідеєю четвертого фіналіста, говорить знавець Харкова, дизайнер і архітектор Максим Розенфельд. University Student’s Bridges пропонують змінити зовнішній вигляд харківських мостів. Їх озеленення та освітлення може стати новим туристичним брендом Харкова.
Оцінювали фінальні презентації команд члени журі – відомі в Харкові організатори масштабних проектів і фахівці у своїй справі: Юлія Біденко, Євген Маслов, Вікторія Склярова, Вікторія Смагіна, Максим Розенфельд, Аліна Ханбабаєва, і голова журі, автор концепції KharkivGoingGlobal Тарас Данько. Керівник проекту, представник організатора конкурсу БО «Благодійний фонд« Харків з тобою »Олена Рофе-Бекетова вважає, що конкурс – це перший етап проекту” Йдемо разом! KharkivGoingGlobal “. Нове завдання тепер – формування команди молодих активних харків’ян і пошуки шляхів реалізації запропонованих ними програм.
«Це був дуже насичений і продуктивний місяць для всіх нас. Щоб створити програму, учасникам потрібно було спочатку сформувати команду і навчитися працювати разом. Крім цього їм потрібно було створити презентації своїх колективів, брали участь у фото-флешмобі в день виборів. У нас дійсно зібрався найсильніший склад учасників. Але журі повинно було вибрати найкращих – фіналістів, а потім – переможця. Це, напевно, було найважчим завданням конкурсу », – зізналась керівник проекту, представник організатора конкурсу БО« Благодійний фонд «Харків з тобою» Олена Рофе-Бекетова.
У кожного з членів журі були свої фаворити серед фіналістів, але більшість голосів отримала презентація програми KharkivArtSpace команди Maglev. «Якщо чесно, ми не очікували такої кількості по-справжньому цікавих і сміливих задумів. Сьогодні прийнято недооцінювати молодь, вважати їх мрійниками або інертними споживачами. Ми переконалися, що це не так. Так, вони в чомусь мрійники, але інертності тут немає і близько. Всі пристрасно бажають реалізувати свої ідеї і зробити глобальним місто, яке вони вибрали для життя. Те, що ми знайшли цих молодих людей – для мене головний підсумок усього конкурсу », – вважає голова журі Тарас Данько.
Керівник Східноукраїнського регіонального представництва Міжнародного фонду «Відродження», що підтримує проект з самого початку, Олена Розсказова також вручила приз команді University Students ‘Bridges – атлас «Туристичне намисто України».
«Коли на першій інфосесії в якості ідей глобального міста пропонувалися суботники, я трохи розгубилася – чи правильно розуміє молодь запропоновану концепцію GlobalCity? Але зараз ми бачимо, як виросли команди, скільки у них народилося приголомшливих ідей. Ми зі свого боку, постараємося допомогти учасникам у реалізації їх програм, будемо шукати спонсорів та меценатів, які поділяють наше переконання – Харків повинен стати глобальним містом », – звернулася до фіналістів Олена Розсказова.
Як зізналася керівник проекту Олена Рофе-Бекетова, конкурс став відправною точкою великого шляху проекту “Йдемо разом! KharkivGoingGlobal “. «Тепер нам потрібно розвивати ці програми всім разом – командам та організаторам, шукати нових партнерів і помічників. Ще до фіналу кілька міжнародних організацій проявили інтерес до нашого проекту. Попереду зустрічі з ними, а також харківськими потенційними партнерами, органами влади. Як ми тепер розуміємо, життя проекту тільки починається».
Організатори висловили слова вдячності Міжнародному фонду “Відродження” та особисто Олені Розсказової, які побачили потенціал в ідеї # KharkivGoingGlobal і підтримали проект. “Без цієї підтримки не було б такого прекрасного конкурсу, такого незабутнього фіналу, таких емоцій”.

Подробиці про проект можна дізнатися
● в Instagram https://instagram.com/kh_goglobal/
● в офіційній спільноті KharkivGoingGlobal в Facebook: https://www.facebook.com/kharkivgoingglobal
● на сторінці проекту на сайті БО «Благодійний фонд« Харків з тобою »:
http://kharkiv-with-you.org/ydemo-razom-kharkivgoingglobal/
● в офіційній відкритій групі в ВКонтакте: https://vk.com/kharkivgoingglobal

Довідка:

#Kharkiv Going Global – ініціатива, що сприяє розвитку Харкова як глобального міста. Глобальним є велике місто, який завдяки своїй інтегрованості у світові бізнес-мережі, грає роль потужного культурного, економічного, інформаційного та інтелектуального вузла «людської цивілізації». Функціонування в якості такого вузла є основою процвітання для такого міста. Глобальні міста є взаємопов’язаними центрами корпоративних послуг, використовують відповідні переваги свого географічного положення та економічні можливості.

БО «Благодійний фонд« Харків з тобою »- благодійна організація, створена членами волонтерської групи Help Army для реалізації гуманітарних і освітніх проектів: сприяння розвитку демократії, організація курсів і бізнес-форумів, тренінгів; допомога малозабезпеченим та постраждалими внаслідок проведення АТО верствам населення; підтримка військовослужбовців.

Міжнародний фонд «Відродження» є однією з найбільших благодійних організацій в Україні. Фонд заснований фінансистом і філантропом Джорджем Соросом. Місія Фонду – розвивати в Україні відкрите суспільство на основі демократичних цінностей.

P.S. “Євромайдан Харків” (ред.) дякує за надану інформацію Східноукраїнське регіональне відділення Міжнародного фонду “Відродження”.

Залишити відповідь