Loading...

Тарас Шевченко – духовний батько нації!

FB_IMG_1457477840198

В історії українського народу Тарас Шевченко – найвидатніша постать. У своїх творах геніальний Пророк України передав трагічний стан народу, а запальним Словом покликав до боротьби за перемогу Правди, за вільну Україну, за її духовне відродження, за суверенну Державу. Шевченко став найвидатнішим ідеологом української національно-визвольної боротьби, духовним батьком українського націоналістичного руху, сумлінням і гордістю українського народу.

На 30-ті роковини з дня смерті поета на його могилі в Каневі молоді українські патріоти поклялися боротися за здійснення Шевченкового заповіту, за відновлення української державності. Вони покликали до життя першу модерну українську націоналістичну організацію “Братство Тарасівців”, підкреслюючи самою назвою свій ідейний зв’язок з ім’ям нашого національного Апостола.

Поки існуватиме Українська Нація – існуватиме український націоналізм, український націоналістичний рух, який вважає і повік вважатиме своїм найвищим Ідеологом Тараса Шевченка. На Шевченковій літературній спадщині видатні українські патріоти, націоналістичні теоретики розбудовували і розбудовують головні принципи ідеології українського націоналізму.

Вважаючи націю за найціннішу суспільну категорію, українські націоналісти твердять, що тільки суверенна соборна держава є єдиним ефективним гарантом не лише розвитку і процвітання нації, а й її життя. Це твердження базується на геніальному вислові Шевченка: «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля».

ЧИТАТИ: http://www.sich-zhinocha.org/content/taras-shevchenko-duhovniy-batko-naciyi

Залишити відповідь