Loading...

Вимагаємо реформування прокуратури та судової системи. Харків, 4.04.2016

12932950_1720584491548068_401212440771686622_n

У понеділок 4 квітня 2016 року о 14-00 “ГРОМАДСЬКА САМООБОРОНА” запрошує всіх бажаючих і представників ЗМІ прийти під стіни ХОДА та передати відкритий лист Президенту України, в якому виставлені вимоги про реформування прокуратури та судової системи.

Ми, громадяни України, приєднуємося до всеукраїнської акції на підтримку Давида
Сакварелідзе і розширюємо її. Після мітингу “Стоп свавілля. Маємо право на захист. Прокуратуру Харківської області до відповідальності”  під стінами прокуратури в цей же день (12-00) пропонуємо вручити лист представнику Президента України голові Харківської обласної держадміністрації Ігорю Райніну о 14-00 під стінами ХОДА.

Ми вважаємо, що 28 лютого була спроба зриву мирної акції, шляхом використання людей з кримінальним минулим, які співпрацюють з прокуратурою. Інформація взята з відкритих джерел, в тому числі з прес-конференції за результатами подій в “Харківському кризовому інфоцентрі”. Дані дії не припустимі в Харкові і в Україні в цілому.

Але ми не повинні забувати основні цілі всеукраїнської акції. Далі наводимо текст листа, в якому зазначені основні напрямки реформ прокуратури і судової системи на наш погляд.

“ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ПЕТРА ОЛЕКСІЙОВИЧА ПОРОШЕНКА.

Держава не виконує свій головній обов’язок, який передбачений статтею 3 Конституції України, по захисту прав та свобод громадян. Прокуратура та судова система України повністю себе дискредитували.

Звертаємося до Президента України, як до гаранту Конституції України, з вимогами невідкладних та радикальних реформ прокуратури та судової системи в наступних напрямках:

1. Відкритий конкурсний набір до органів прокуратури та суду з долученням громадськості до прийомних комісій.
2. Кардинальне оновлення усього кадрового складу співробітників прокуратури та судів.
3. Відкриті декларації прокурорів, суддів та членів їх сімей.
4. Відкрита громадська переатестація всіх прокурорів та суддів з тестуванням на рівень IQ, аналізом статків та їх походження, обговорення результатів попередньої діяльності з подальшими періодичними переатестаціями кадрів.
5. Збільшення рівня матеріального та соціального забезпечення прокурорів та суддів.
6. Створення дієвого механізму притягнення до відповідальності прокурорів та суддів, збільшення їх кримінальної та матеріальної відповідальності.

Вимагаємо усунути перешкоди в розслідуванні кримінальних проваджень, де фігурують «діамантові прокурори» Володимир Шапакін та Олександр Корнієць.

Вимагаємо невідкладного звільнення прокурора Харківської області Юрія Данильченка та розслідування факту фінансування прокурором області парамілітарного формування «Сотня Лева» в обмін на силову підтримку з боку цього формування в протистоянні громадськості.

Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону в Харківській області “ГРОМАДСЬКА САМООБОРОНА”.”

Всі бажаючі можуть запропонувати свої правки відкритого листа в коментарях, і кращі пропозиції ми зможемо вставити в текст наших вимог.

Максимальний “репост”.

Слава Україні!

Самооборона Харьков

Залишити відповідь