Loading...

2 травня 2014 року в Одесі українські патріоти дали рішучу відсіч рашистам!

Одеса_2052014

2 травня 2014 року в Одесі українські патріоти дали рішучу відсіч рашистам! Вдень на Соборній площі зібралися фанати футбольних клубів “Чорноморець” (Одеса) і “Металіст” (Харків), щоб пройти маршем “За Єдину Україну” в Центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, де на стадіоні “Чорноморець” повинен відбутися матч. До них приєдналися активісти Євромайдану, Правого Сектору та  звичайні громадяни. В руках багатьох були прапори України, фанати одягнені в кольори своїх команд. В той день кремлівські холуї готували в Одесі втілення “донецького сценарію”. Кількасот проросійських бойовиків під прикриттям місцевої міліції здійснили напад на мирну акцію патріотів. Після виконання гімну України колона тільки почала рух, як з боку Олександрівського проспекту з’явилися молодики в масках і з битами. Полетіли шумові гранати, прогриміли вибухи та постріли. Згодом з’явилася інформація про те, що в одного з проросійських активістів був при собі Автомат Калашникова, а в іншого ручний пістолет-кулемет «Uzi».
Тоді вся Україна (а разом з нею і весь світ) була прикута до телеекранів і моніторів комп’ютерів, чекаючи на розв’язку подій. Адже битва за Українську Одесу без перебільшення вирішувала долю нашої Батьківщини. Втративши місто-порт із розвиненою інфраструктурою, досить потужну військову базу, і в решті-решт стратегічну точку Причорноморського узбережжя, окупант заволодів би чудовим плацдармом для подальшої військової інтервенції на решту українських територій.
Два роки тому одесити-патріоти дали гідну відсіч кремлівським окупантам, врятували місто і не допустили перетворення Одеси на “народну республіку”. Якби орду “колорадів” 2 травня не зупинили, то Одеса б поринула в жахливі реалії низки районів Донецької та Луганської областей. Усі, хто був на українській стороні, 2 травня вчинили героїчний вчинок, захистивши місто від спроб кремлівських угруповань вчинити збройний заколот із кінцевою метою окупації Одеси Російською Федерацією.
Нажаль двоє патріотів, Ігор Іванов та Андрій Бірюков загинули. Вічна їм пам’ять!

Правий Сектор Одеса
http://odesa.svoboda.org.ua/news/articles/00014296/
http://dt.ua/UKRAINE/v-odesi-prihilniki-rf-napali-na-uchasnikiv-marshu-za-ukrayinu-zaginula-yak-minimum-odna-lyudina-desyatki-poranenih-142609_.html

 

 

Залишити відповідь