Loading...

В Харкові підтримали Всеукраїнську акцію «Ні російським банкам!». 05.05.2016

DSC03149

5 травня 2016 р. в Харкові підтримали Всеукраїнську акцію «Ні російським банкам!». Активну участь в заході взяли представники Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО, Громадської Самооборони, Євромайдану Харків, та інших патріотичних організацій. Учасники тримали в руках плакати «Заборона російських банків на Харківщині», «Ні російському капіталу», «Бойкот російських банків спонсорів війни», «Кожна гривня внеску до Русбанку це кров українця».
Голова Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Леонід Маслов зачитав спеціальне Звернення до  громадян України.
«Шановні земляки!
Ми, представники Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в час важких випробувань для нашої країни та кожного з нас звертаємось до Вас! Звертаємось у час, коли той, хто називає себе «старшим братом»  чинить як Іуда, зраджуючи «сестру», ослаблу від важких хвороб і очищену вогнем Революції Гідності. У час, коли т. з. «старший брат, вийшовши на вулиці кримських міст в масі з автоматом,  назвав себе «господарем у хаті», де був гостем. У час коли українські сини і дочки  вмирають від «братських» куль на Донеччині та Луганщині. В час «дружніх» економічних кроків, як то збільшення ціни на газ, заборони ввезення українських товарів, виведення іноземної валюти з України через мережу представництв російських банків. У цей трагічний для нас час країни Європи і Америки підтримують боротьбу українців, ввівши економічні санкції проти агресора, а в нас продовжують функціонувати ворожі банки. Вінничани, харків’яни, кожен з нас може дати відповідь спробам Росії поставити нас на коліна. Кожне наше «маленьке ні» – це внесок в велику Перемогу. Ми закликаємо усіх українців не брати кредити, не оформлювати депозити в банківських установах з російським капіталом. Зважайте, що кожна вкладена вами у російський банк гривня – це куля, яка завтра може стати смертельною для Вашого сина, брата, чоловіка, батька чи найближчого побратима. Це зброя, яка незабаром може зруйнувати вашу домівку. Це тисячі понівечених доль та життів. Пам’ятайте! Вкладаючи гроші до російських банків ви фінансуєте  збройний конфлікт на Сході нашої держави, та підтримуйте окупаційну владу Криму.»
Як зазначив керівник  Громадської Самооборони Віталій Тропачов, під час війни підтримувати агресора неправильно. Мова іде не лише про банки а й про підприємства, які продовжують співробітничати з агресором. Задаючи питання, яка економічна ціна виходу російських банків з України, слід задуматись над іншим – яка ціна людського життя?!
Співкоординатор Харківського Євромайдану Ігор Рассоха звернув увагу на прямий зв’язок між російськими банками та ситуацією з курсом гривні. Зараза російського експорту у нас залишилось менше 20%. Не зважаючи на це, аналізуючи графіки, можна побачити прив’язку гривні до курсу рубля та цін на нафту.  Тому що російський  капітал складає 35 % банківського сектору України. Тобто вони виходять на торги і збивають курс гривні, використовуючи, кошти, які наші підприємства та громадяни дають, і тим самим роблять біднішими всіх нас, всю нашу країну. Російські банки в Україні, наголосив Ігор Рассоха, – це смертельна загроза нашій економіці! Російські банки в Україні, особливо з державним капіталом  мають бути конфісковані!
Як повідомив співкоординатор Харківського Євромайдану Володимир Чистилін, за інформацію від народного депутата Олександра Кірша, апарат Верховної Ради свого часу запропонував депутатам отримувати зарплату через кредитну картку російського банку, але той відмовився. На його думку, російські банки підривають державність України.
Під час акції та лунали пропозиції зосередитися чинення жорсткого тиску на НБУ з вимогою негайного закриття російських банків в Україні! Також Активісти пропонували  перейти до акцій прямої дії біля російських банків, а також юридично добиватися їх закриття одного за одним!

Ні російським банкам в Україні!

Разом до Перемоги!
Слава Україні!

© “Євромайдан Харків”, Сурен Кочарян

Відео сайту:

DSC03140 DSC03141 DSC03142 DSC03144 DSC03148 DSC03149 DSC03150 DSC03151 DSC03152 DSC03153 DSC03154 DSC03155 DSC03156 DSC03157 DSC03158 DSC03159 DSC03160 DSC03161 DSC03162 DSC03163 DSC03164 DSC03165 DSC03168

 

Залишити відповідь