Loading...

Чому у школах не висвітлюють окупацію Криму? Збір підписів за “Всеукраїнський урок, присвячений окупації Криму Росією”

2016-05-21
Чому досі ще немає уроків присвячених окупації Криму Росією?

Друзі, третій рік поспіль підписуємо лист – звернення до Міністерства освіти та науки України щодо належного висвітлення трагедії депортації кримськотатарського народу в учбових закладах Харкова.
Приєднуйтесь, підписуйте!
Це поки що мій одиночний пікет.
Стою у суботу та неділю з 16.00 до 19.00 біля намету “Все для перемоги”.
Якщо є громадські організації, що можуть нас підтримати, прошу надати мені таку інформацію – пише Олена Абіюк.

Як що бажаєте допомогти в зборі підписів можете скачати підписний лист тут, роздрукувати його, зібрати підписи та піднести до намету в час коли буде стояти Олена.

Це потрібно робити, крок за кроком і ми позбудемось тих ганебних подій які нав’язує нам північний сусід.
Далі текст самого звернення під яким ми підписуємося.

Міністру освіти і науки України
Гриневич Лілії Михайлівні
від громадських організацій
та членів територіальної громади
Харківської області

Звернення.

Ми, громадяни України, просимо Вас розглянути питання щодо висвітлення трагічної історії кримських татар у зв’язку з 72-ю річницею депортації кримськотатарського народу. Просимо включити відповідні бесіди, уроки чи заходи до планів виховної роботи на наступний 2016 – 17 навчальний рік для навчальних закладів та зробити проведення Єдиного уроку пам’яті жертв депортації 18 травня 2017 року обов’язковим, а не просто рекомендованим до виконання.

Особливу увагу просимо приділити подіям, пов’язаним з сучасним періодом тимчасової російської окупації Криму. Просимо впровадити Всеукраїнський урок, присвячений окупації Криму Росією та провести його 20 лютого 2017 року.

У зв’язку з неналежним висвітленням подій у Криму у навчальних закладах Харкова та Харківської області просимо сприяти участі представників кримської громади; тимчасових переселенців з Криму; кримськотатарської діаспори у проведенні виховних заходів у навчальних закладах Харківщини та здійсненню ними громадського контролю щодо належного інформування про ситуацію на тимчасово окупованій території Криму.

Відповідальна за збір підписів Абіюк Олена Володимирівна.

Залишити відповідь