Loading...

У Харківській області відбудуться літні молодіжні ФРІ – табори

Фрі-табори

Цього літа можна  взяти участь в молодіжних освітньо-мотиваційних ФРІ – таборах. Їх презентація відбулась 2 червня 2016 року на прес-конференції в Харківському кризовому інфоцентрі. Як повідомив голова Харківського осередку Фундації регіональних ініціатив Нікіта Басаргін, цього літа буде три табори. Це вперше в історії. ФРІ – табори – це зазвичай формат п’ятиденного освітнього інтенсиву, що будується на таких концептах. Молодь у кількості від сорока до сотні чоловік приїжджає в  лісову місцевість, де проводять п’ять днів в інтенсивному спілкуванні з топ-спікерами з різних тематик, на які спрямований сам табір. Цей час є для них фантастично  продуктивним. Також організатори пропагують те, що п’ять днів можна провести влітку без алкоголю і з суцільною користю. Люди, приїжджаючи до табору, знаходять для себе нові зв’язки. Вони будують контакти з майбутніми громадськими діячами по всій Україні, що згодом вступають у “ФРІ”, або засновують осередки в своїх містах, або  ідуть до інших організацій, які їм більше підходять за спрямуванням чи за поглядами.

13332712_1075574585843492_5384053437795757249_nТабір “Be Free 9” проходитиме вже вдев’яте. Він триватиме з 24 по 29 червня в Гомільшанських лісах (Національний заповідник) поблизу села Коробово Харківської області. Як зазначила координатор табору Валерія Головачова, його суть – поєднання неформальної освіти з відпочинком на  природі. Концепція –  щоб людина стала максимально відкритою до змін у собі, до змін у суспільстві. В програмі табору є обов’язкові теми: проектний менеджмент, вступ до громадської діяльності. Також  будуть розповідати про міжнародні можливості, щоб молодь  дізнавалася в яких проектах вона може взяти участь, як поїхати за кордон, отримати новий досвід і потім  повернутися до України, щоб використовувати його вже тут. Задум організаторів – виховувати молодь, як людей з активною громадською позицією, які будуть в майбутнєму формувати громадянське суспільство в Україні.
Табір “MEDWED – camp”  цього року пройде вперше. За словами його координатора Валерії Корнус, восени минулого року і влітку цього року провели дві медіа школи MEDWED. Через що виникла ідея літнього табору з цієї тематики. Серед основних тем піар. брендінг, маркетінг, тощо. Один день буде присвячений саморозвитку учасників. Головний критерій їх відбору  – мотивація.  Планується відібрати 90 учасників, що будуть поділені на три змагальні команди. Вони будуватимуть власний бренд і отримуватимуть це бали. “MEDWED – camp” триватиме з 2 по 6 липня 2016 року. Заїзд  запланований вже на 1 липня. Анкета реєстрації відкрита до 16 червня.
4 – 9 серпня відбудеться молодіжний освітньо-мотиваційний табір “FREE OPEN CAMP”, який об’єднає більше сотні активних людей, віком від 18 до 25 років. Як зазначила координатор табору Христина Доценко, концепт проекту – надання платформи для засвоєння основ проектного менеджменту, тонкощів командотворення, чар-роботи, генерації ідей у громадській діяльності, співпраці з органами місцевого самоврядування, та інші не менш важливі  теми. По завершенню теоретичної частини учасникам буде надана можливість реалізувати набуті знання на практиці через реалізацію напрацювань по своїм проектам. Натхнення можна отримати від виступу цікавих спікерів на щоденній “Вечірній Варті”. Серед запрошених гостей ми побачимо видатних українських та зарубіжних політиків, керівників успішних, як комерційних, так і соціальних проектів, громадських активістів, піар – спеціалістів і інших талановитих осіб.  З огляду на те, що учасники приїдуть не лише навчатися, але й відпочивати, організатори запросили видатних письменників, блогерів, мандрівників  і інших творчих особистостей.
Отже, підсумував Нікіта Басаргін, три табори, близько трьохсот учасників, близько сотні спікерів,топових з усієї України, відомих поетів, політичних і діячів, музикантів, саме тих людей, які мають авторитет і роблять різницю в громадянському суспільстві. Приєднуйтесь до нас!

Детальнішу інформацію читайте на ФРІ Харків

Відео Накипело Live:

 

Залишити відповідь