Loading...

Збір підписів за “Всеукраїнський урок” продовжується – приєднуйся, вся Україна!

2016-06-26-xpДо Дня Кримськотатарського Прапору Кримська група Харківського Євромайдану вже третій рік поспіль оголошує збір підписів під зверненням до Міністерства освіти і науки щодо обов’язкового проведення 18 травня уроків та бесід по депортації кримських татар та Всеукраїнського уроку по окупації Криму 20 лютого.

Закликаємо збирати підписи
в усіх куточках України!
Приєднуйтесь!


Ми промоніторили ситуацію у Харкові цього року та зробили висновок, що бесіди чи уроки по депортації кримських татар не проводяться взагалі, бо до тепер мають статус рекомендованого для проведення виховного заходу. Якщо немає чіткого наказу Міністерства освіти щодо обов’язкового характеру заходу, то він не проводиться. Тема поступово зникає не тільки з інформаційного простору але й з повсякденного життя.

Харківський Євромайдан
запрошує всі організації,
що підтримують Український Крим,
долучитися з листами підтримки
до нашої акції.

Ми зазвичай надсилаємо лист-звернення з підписами громадян та листи підтримки від громадських організацій поштою до 1 серпня у Міністерство освіти і науки.

Просимо всіх кримських патріотів зробити теж саме, але надіслати активістам Харкова скани ваших листів, щоб ми знали, хто нас дійсно підтримує й з ким ми можемо об’єднати зусилля наступного року у разі чергової відписки з Міністерства.

Наближаємо деокупацію нашого Криму! Слава Україні!

Абіюк Олена
Редін Борис
Мєльнікова Олена

Бланк підписного листа підтримки тут.
Можна взяти у форматі doc, бланк листа до міністра освіти про депортацію.doc
Скани листів-підтримки просимо надсилати https://www.facebook.com/lena.abiyuk
За ходом акції можна слідкувати тут
https://www.facebook.com/euro.kharkiv.ua/
Ми постійно висвітлюємо події у Харкові пов’язані з Кримом.

Текст звернення

Міністру освіти і науки України
Гриневич Лілії Михайлівні
від громадських організацій
та членів територіальної громади
Харківської області

Звернення.

Ми, громадяни України, просимо Вас розглянути питання щодо висвітлення трагічної історії кримських татар у зв’язку з 72-ю річницею депортації кримськотатарського народу. Просимо включити відповідні бесіди, уроки чи заходи до планів виховної роботи на наступний 2016 – 17 навчальний рік для навчальних закладів та зробити проведення Єдиного уроку пам’яті жертв депортації 18 травня 2017 року обов’язковим, а не просто рекомендованим до виконання.

Особливу увагу просимо приділити подіям, пов’язаним з сучасним періодом тимчасової російської окупації Криму. Просимо впровадити Всеукраїнський урок, присвячений окупації Криму Росією та провести його 20 лютого 2017 року.

У зв’язку з неналежним висвітленням подій у Криму у навчальних закладах Харкова та Харківської області просимо сприяти участі представників кримської громади; тимчасових переселенців з Криму; кримськотатарської діаспори у проведенні виховних заходів у навчальних закладах Харківщини та здійсненню ними громадського контролю щодо належного інформування про ситуацію на тимчасово окупованій території Криму.

Публікації Євро Харків про події пов’язані з Кримом у Харкові

Залишити відповідь