Loading...

Добровольчі батальйони вийдуть під стіни ХОДА. 23.06.2016, 9-30

2016-06-23_

У четвер, 23 червня 2016 року, 09:30 громадянський корпус «АЗОВ», ДІЯ, і батальйон «ОУН» вийдуть під стіни Харківської обласної ради.

З часу початку АТО по Україні велика кількість добровольців пішла воювати з окупантами на Донбас, відстоюючи цілісність і незалежність України. У перші місяці війни державна машина була не готова ні до війни, ні до підтримки своєї армії та добровольців. Де-юре, величезній кількості добровольців довелося формально порушити закон, взявши в руки зброю. Перші добробати не мали юридичних підстав для участі в бойових діях, але саме вони взяли на себе перші найсильніші удари російсько-окупаційних сил, і зупинили навалу сепаратистів на Україну. Безліч добровольців нехтували офіційними статусами і пільгами, а керувалися лише патріотизмом і чоловічим боргом.

На жаль, нинішня влада так і не оцінила внесок добровольців на захист країни, і багато хто так і не отримали офіційного статусу учасника бойових дій та визнання на державному рівні. Ми категорично не приймаємо такій ситуації, коли бійці з передовою і гарячих точок не отримують навіть мінімального визнання з боку держави, а штабні щури і псевдобійці масово наоформляли собі пачками різних статусів і посвідчень, які дають пільги.

Недавні події на передовій, коли загинули 4 бійця Добровольчої української армії, а в офіційних звітах МО заявлено про відсутність втрат, стали останньою краплею в цьому питанні. Сотні загиблих не мають статусу учасника бойових дій. Сотні сімей не мають офіційно прав на будь-які пільги внаслідок втрати годувальника. Хоча ці добровольці, як ніхто інший, повинні бути визнані героями цієї війни.

Дана акція є зверненням до Обласної ради з проханням створити робочу групу з депутатів і юристів, які, після вивчення законодавства, ініціюють розгляд цього питання на загальнонаціональному рівні, з перспективою офіційного визнання всіх учасників бойових дій, незалежно від причетності до тієї чи іншої структури, що захищають цілісність України.

Джерела:
http://glavnoe.ua/news/n275047
http://infokava.com/lang-uk/41776-kharkovskye-dobrovolcy-ato-vyydut-na-mytyng-k-stenam-gorsoveta.html 

Залишити відповідь