Loading...

Суд по факту акта вандалізму продовжується

2016-07-21Пройшло друге засіданняу немишлянському (фрунзенському) суді міста Харкова за адресою бульвар Богдана Хмельницького, 32/38 з приводу акта вандалізму по відношенню до пам’ятного каменю встановленного неподалік від Палацу Спорта. Наступне засідання за цією адресою 21-07-2016 року о 14:00.

Віктор Трубчанов у відеоінтерв’ю про події у суді повідомив наступне:
(Текст відеоінтерв’ю Віктора Трубчанова:)

В рамках проекту “Справедливий суд” ініційований АнтиКорупційноюРадою нагадуємо про процес який ми моніторимо,
та Віктор Трубчанов представляє потерпілу сторону.

27 лютого 2016 року приблизно 00:30 двоє невідомих намагались зруйнувати пам’ятний знак встановлений на згадку подій 22 лютого 2014 та 2015 років. Також вони розмалювали чорним маркером зображення на ньому та зробили наступні написи – Хунта, ХНР і т.д. Порозкидали та потоптали квіти викладені при відкритті знаку і поразбивали частину скляних лампадок.

Але згідно обвинувачених до суду вдалося притягти тільки одну особу.

Адвокат обвинуваченого поставив під сумнів збитки витрачені на відновлення написів та зображення прапору України. Мова йде про 800 грн.

Адвокат Шадрін поставив під сумнів моральну цінність пам’ятки, задавши в присутності Марини Толмачової (вдови загиблого Ігоря Толмачова) аморальне питання – чи знаходиться поховання під каменем? Хоча я чітко зробив наголос на те що це пам’ятний знак встановлений на згадку подій 22 лютого 2014 та 2015 років.

Також в своїй промові Віктор Трубчанов заявив про маркер, який з моєї точки зору люди о пів на першу ночі на підпитку не носять в кармані, тому коли вони йшли до пам’тки, до цього каменя, вони мали свідомий намір і це не може бути випадковістью.

Також моральна шкода завдана потерпілим, Толмачову та Дідику, підлягала оговоренню де Марина Толмачова заявила про відшкодування суми 100 000 грн. З її точки зору така сума допоможе більш чітко усвідомити обвинуваченому тяжкість його злочину. Після чого адвокат Шабрін висунув сумнів про факт участі обвинуваченого в самому злочіні. Хоча до цього цей факт ним було підтвержено.

Засідання було перенесено в зв’язку з відсутністю свідків та потерпілих Дідика Андрія.

Нагадаю що адвокат Шадрін також захищає негідників, які звинувачуються в загибелі людей 22 лютого 2015 року біля Палацу Спорту.

Наступне засідання по справі вандалізму відбудеться 21 липня 2016 року о 14:00 годині у фрунзенському суді.

Я всіх запрошую небайдужих.

Слава Україні!

Попередня публікація по цій темі http://euro.kharkiv.ua/?p=15465

Залишити відповідь