Loading...

У Харкові затримали екс-нардепа Аллу Олександровську за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України та спробу підкупу депутатів.

13529230_1194891733863031_5478602646440444628_n

28 червня 2016 року в Харкові затримали екс-нардепа Аллу Олександровську за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України та спробу підкупу депутатів.
Прокуратура Харківської області процесуально керує у кримінальному провадженні за фактами посягання на територіальну цілісність та недоторканність держави і надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 2 ст. 110 та ч.3 ст. 369 КК України).
На даний час оголошено підозру за вказаним статтями колишньому народному депутату Верховної Ради України ІІІ-VI скликань від КПУ та її сину. Останній, за даними слідства, переховується на території Російської Федерації.
За попередніми даними, вказані особи намагалися вплинути шляхом підкупу на керівництво та депутатів місцевих рад. Місцеві обранці мали за хабар прийняти на сесіях звернення до Верховної Ради України та Президента України про прийняття змін до Конституції з питань федералізації. Зокрема, зафіксовано факт надання неправомірної вигоди за прийняття таких звернень керівництву однієї з місцевих рад області. «Правильні» голосування колишні комуністи оцінили у 9 тисяч доларів США.
Екс-нардеп затримана в порядку ст. 208 КПК України. Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Сину оголошено заочну підозру. Нині він перебуває у розшуку. У рамках досудового розслідування слідчими СБУ в Харківській області проведено низку обшуків за місцем мешкання фігурантів справи. Досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Харківської області

СБУ спільно з прокуратурою блокувала чергову спробу російських спецслужб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі за кремлівським сценарієм так званої “тихої федералізації” і продовження реалізації проекту “Новоросія” в Харківській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.
Співробітники СБУ отримали інформацію, що представники забороненої в країні комуністичної партії, зокрема колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська, і її син Олександр, який ховається в Росії, намагаються підкупити керівництво і депутатів місцевих рад регіону для прийняття на сесіях звернень до парламенту і президенту щодо змін до Конституції з питань федералізації.
За підписи під документом комуністи пропонували дев’ять тисяч доларів США. У той же час, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей.
За задумом політичних диверсантів, придбані таким чином «законотворчі ініціативи» місцевих рад і наступні замовні публікації в ЗМІ дали б путінській дипломатії підстави звинуватити українську владу перед міжнародною спільнотою в ігноруванні волі народу, який нібито вимагає федералізації і надання окремим регіонам додаткових повноважень, в тому числі шляхом створення т. зв. «Вільних економічних зон», зокрема, особливого регіону Слобожанщина.
Перед початком позачергової сесії міської ради міста Південного Харківської області 24 червня співробітники СБУ затримали посередника сім’ї комуністів на передачу чиновнику міськради частини хабара за прийняття звернення про федералізацію.
Потім, на прохання правоохоронців, міські депутати імітували внесення до порядку денного сесії питання про прийняття звернення. Такі дії дозволили оперативникам спецслужби зібрати необхідні докази і затримати інших причетних до операції російських спецслужб.
Слідчі встановили, що після невдалої спроби голосування Олександр Олександровський намагався обдурити своїх ФСБшних кураторів. Він повідомив про успішне виконання завдання, замовивши для цього фейковий матеріал в одному з інтернет-видань. Стаття про нібито прийняття звернення міської ради Південного була оприлюднена окремими ЗМІ напередодні і в день Конституції України. Це було принципово для спецслужб РФ, а українським правоохоронцям додало доказів протиправної діяльності комуністичного осередку. Саме тому СБУ прийняло рішення не блокувати оприлюднення неправдивої інформації.
Насправді таке звернення міською радою м. Південного не ухвалювалося і навіть не вносилося офіційно до порядку денного сесії.
Це не перша спроба зловмисників купити законотворчі ініціативи в Харківській області. В кінці квітня вони намагалися прийняти аналогічні звернення на сесіях Вовчанської і Зміївської міських рад, однак, завдяки СБУ, ці рішення не були підтримані депутатами.
Зазначений проект спецслужб РФ був ініційований після того, як спроби створення особливого регіону Слобожанщина по формальної ініціативи комуністів були заблоковані СБ України.
В результаті спецоперації правоохоронці затримали всіх відомих активних членів злочинної групи. Зокрема, екс-нардеп Алла Александровська затримана згідно зі статтею 208 КПК України, вирішується питання про її арешту. Її синові Олександру, який ховається в Росії, повідомляється про підозру і оголошений розшук.

Інформаційний Спротив Харків

P.S. Вже сьогодні в Київському районному суді затриманій харківській сератистці обирається запобіжний захід

 

 

 

Залишити відповідь