Loading...

92 ОМБР ПОВЕРНУЛАСЯ З ЗОНИ БОЙОВИХ ДІЙ

13510897_1058030497568182_4198312381186839508_n

Фото – Ольга Исакова

92 окрема механізована бригада ЗСУ повернулася з міста Щастя – урочистості з цієї нагоди відбулися на місці постійної дислокації бригади у Башкирівці (близько Чугуєва) 1 липня 2016 року. Окремих бійців бригади було нагороджено державними та бригадними відзнаками.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять тих тридцяти шести Героїв з 92-ї ОМБР, які віддали своє життя за Батьківщину.
Зустріти та привітати вояків у Башкирівку приїхали їхні родини. За зізнанням Віталія Малюти, заступника командира роти по роботі з особовим складом, саме дружини – це ті, кому дісталося більше за усіх, бо вони залишилися самі… «В одній з відпусток, за 3-4 дні до закінчення відпустки, я сказав дружині – я поїхав додому. Вона питає – «куди це «додому», ти ж вдома?». А я кажу – ні, там мій дім, там мої люди, там все…».

За останні два роки у складі 92-ї ОМБР побувало більше 10 000 чоловік. Бригада виконувала бойові завдання у зоні АТО на Луганщині – у Щасті, Станиці, Трехізбенці та у інших населених пунктах. Більшість бійців, що зараз отримали довгоочікувану можливість повернутися з передової до своїх родин, є добровольцями – дехто з них служив аж з літа 2014 року, приїжджаючи додому лише на короткий час. Ті, хто потрапили у 92 ОМБР з 5 хвилею мобілізації, зараз повністю демобілізуються, на їх місця планується набрати контрактників – за словами комбрига Віктора Ніколюка, це приблизно 500 чоловік. Ті, хто ще не відслужили свій термін повністю або є контрактниками, отримали відпустки на 20-30 днів, після чого на них чекає підготовка і тренування, а далі кожен з підрозділів бригади готовий вирушити у той район бойових дій, який вкажуть. Ніколюк не виключає, що бійці 92-ї будуть нести службу на державному кордоні України з РФ у Харківській або Луганській області, як це було до початку збройного конфлікту.

Зараз у м. Щастя залишився 22-й мотопіхотний батальйон 92-ї ОМБР, також туди будуть направлені інші військові підрозділи.

IT Sector

Ivan Rakich:

Ракіч о 92

Відео IT Sector:

Залишити відповідь