Loading...

Воїни АТО вимагають від Кернеса виконання закону про пільговий проїзд

b163d0043e4e52f44f9ed5eafc9562d0

29 липня 2016 року під Харківською міською радою відбувся мітинг воїнів АТО і активістів за дотримання пільг на оплату проїзду. В руках вони тримали державні стяги, а також прапори “Спілки ветеранів АТО”. Суть проблеми в тому, що мерія не перераховує перевізникам гроші за проїзд пільгового контингенту. Такі дії викликають напруженість у відносинах між водіями і пасажирами автобусів. Бійці АТО, які вже отримали посвідчення учасника бойових дій, стверджують, що водії маршруток досить-таки часто відмовляються перевозити фронтовиків, ігнорують їх, хамлять.

Юрій Маньшин, ветеран АТО:  “Таке відчуття, що просиш милостиню у держави, коли люди там віддавали свої життя, руки, ноги, а тут – неприємно, м’яко кажучи неприємно
Віталій Шевченко, ветеран АТО: “Адже ми виконали перед державою свої зобов’язання, з честю, доблестю стояли. Захищали людей, не важливо – депутатів, президента, ми за всіх стояли там. Чому тоді до нас таке ставлення?”

Від міських чиновників військовослужбовці вимагають виконання закону про пільговий проїзд.

До мітингу приєдналися, і водії автобусів ТОВ «Фрегат», яке займається пасажирськими перевезеннями на ряді маршрутів по місту.
Але саме тут і виявилося найцікавіше. 17 липня на тендері з обслуговування маршрутів у Харкові у ТОВ «Фрегат» відібрали кілька вигідних маршрутів. Керівник підприємства в приватній бесіді сказав, що його водії вийшли на мітинг і пригнали під міськради кілька автобусів лише тому, що підтримують законні вимоги воїнів АТО та інших категорій пільгового контингенту.
Євген Водовозов, заступник міського голови з питань інфраструктури, вважає, що водії приїхали не тільки що б підтримати воїнів АТО, але і для того що б зберегти за своїм підприємством маршрути. За власною інформацією insidernews, під час тендеру були допущені декілька, скажімо так порушень, що не дозволили виграти ТОВ «Фрегат» маршрути, на яких вони працювали більше 5 років. З огляду на складну і напружену обстановку в місті, мітинг не переслідував ніяких політичних цілей. Заступник міського голови також підтвердив, що деякі водії маршруток дійсно відмовляються перевозити пільговиків. “Проблема існує, вона є, але з пільговою категорією в цілому, а не тільки з учасниками АТО. Боротьба йде з цим весь час”, – розповів Євген Водовозов.
Проте, існує зворотна сторона медалі. Так, надавши бійцям пільгу на безкоштовний проїзд в міському транспорті, уряд не передбачив компенсацію перевізникам. Всі витрати по перевезенню пільгових категорій лягають на плечі місцевої влади.

Відповідно до Закону України “Про ветеранів війни” учасники АТО мають право на безкоштовний проїзд у всіх видах міського пасажирського транспорту. Закон поширюється і на автомобільний транспорт загального користування в сільській місцевості, а також залізничний і водний транспорт приміського сполучення та автобуси приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньо районних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання.

Водії не повинні відмовлятися перевозити пасажирів пільгових категорій. А якщо ж така ситуація виникла, потрібно звернутися до керівництва перевезень. “У нас такого не було. Так, конфлікти виникають, але вони зведені до мінімуму. І водії не відмовляють пільгової категорії в перевезенні, а особливо учасникам АТО. Якщо таке виникне, водій відразу може забрати трудову книжку”, – розповідає Валерій Дробушко, директор ТОВ “Авто-ОВІ”.

Джерела:
 http://insidernews.info/voiny-ato-trebuyut-ot-kernesa-oplaty-proezda/
http://atn.ua/obshchestvo/veterany-ato-vyshli-k-harkovskoy-merii-s-trebovaniem-soblyudat-zakon-perevozchiki
http://www.057.ua/news/1313651

Фото – http://www.057.ua/news/1313651

Відео АТН Харків:

Відео Kharkov News:

Залишити відповідь