Loading...

В Харківській області учасникам АТО та родинам загиблих виділили земельні ділянки

В Харківській області учасникам АТО та родинам загиблих виділили земельні ділянки

5 серпня Харківське управління геокадастру нагородило ветеранів антитерористичної операції і сім’ї загиблих документами на 130 садових ділянок. Харківське управління геокадастру видало ветеранам АТО і сім’ям бійців, що загинули, сертифікати на отримання земельних ділянок середньою площею в 0,12 гектарів. Землі розподіляли жеребкуванням.

Начальник управління Геокадастру, Євгеній Оберемок, стверджує: незважаючи на те, що його інституцію досить часто вважають проблемною, «земельна» підтримка учасникам бойових дій надається першочергово. Станом на початок серпня управління виділило ветеранам АТО близько 2500 земельних ділянок. Минулого разу землею нагородили військових з суміжних формувань. Наразі земельні ділянки видавали учасникам різних підрозділів – найближчим часом пілоти і артилерія, прикордонні сили і піхотинці стануть сусідами.

Олександр Сєргєєв – «кіборг», голова Харківської обласної організації «Спілка ветеранів АТО» – говорить: «Коли всі зберуться на своїх ділянках, почнуть смажити шашлики і грати з дітьми в футбол, бадмінтон, – вони побачать, що світ дійсно прекрасний».

Натомість Олена, вдова загиблого учасника АТО, Владислава Блінова, зауважує: якщо обласні ради і патріотично налаштовані сільські голови підтримують постраждалі сім’ї і ветеранів бойових дій, Харківська міська рада продовжує ігнорувати їх існування.

Довідка:
На разі, безпосередньо до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області надійшло 2904 заяви від учасників АТО на оформлення земельних ділянок.Надано 2577 дозволів на розробку документації із землеустрою на загальну площу 3297,2612 га, 176 відмов. На розгляді знаходиться 151 заява.Причинами відмов є відсутність вільних ділянок в межах населених пунктів, перетини з земельними ділянками, які сформовані та внесені в Національну кадастрову систему, віднесення до іншої категорії бажаних земельних ділянок, тощо.

Прийнято Головним управлінням 1393 накази про затвердження документації із землеустрою та передачу у власність 1394 земельних ділянок загальною площею 1486,2151 га, що становить 95,1 % від загальної кількості рішень про передачу у власність, прийнятних Головним управлінням разом з органами місцевого самоврядування, з них:

– 645 земельних ділянок для ведення садівництва площею 78,2976 га – найбільша кількість по Харківському району – 386, по Чугуївському району – 200;

– 749 земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства (городи) площею 1407,9175 га, з яких найбільша кількість по районам: Близнюківський – 100, Лозівський – 96, Зміївський – 93).

Відео It Sector:

Джерело: IT Sector

Залишити відповідь