Loading...

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкривається арт-проект «Ми – українці!»

thumb-newsDocument-564x376-975a

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкривається арт-проект «Ми – українці!» Експозиція, присвячена 25-й річниці незалежності України, працюватиме з 18 серпня по 3 вересня. Арт-проект «Ми – українці!» знайомить з великим культурним зрізом сучасного українського образотворчого мистецтва: на виставці будуть представлені роботи, виконані в різних стилях, напрямках і техніках, від авторів різного віку і мистецької освіти, з різних куточків країни.

«Актуальною для виставки є проблема самоідентифікації не тільки в межах країни, а й у європейському і світовому контексті. Такий вільний формат дозволить з різних сторін репрезентувати творчість українських художників і без будь-яких обмежень показати їх індивідуальне бачення себе в Україні і України в собі», – розповідають організатори.

Урочисте відкриття експозиції – 18 серпня о 17:00.

Під час роботи виставки відбудеться низка культурологічних заходів:

25 серпня о 17:00 – лекція з культурології з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм Біблії. Старий Заповіт. Буття. Частина 2».

26 серпня о 17:00 – лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків», тема: «Образи в живопису і графіці харківського художника Олександра Жолудя».

30 серпня о 17:00 – лекція з історії мистецтв з циклу лекцій «Простір і час українського мистецтва (XIX – ХХ ст.)». Тема: «Сучасне мистецтво України. Частина 3 – Куратори і проекти».

2 вересня о 17:00 – творча зустріч з авторами арт-проекту «Ми – українці!».

На усі заходи вхід – вільний.

Джерело: http://kharkivoda.gov.ua/news/82083

 

Залишити відповідь