Loading...

Кінопрограма «Метанойя» презентує свій оригінальний погляд на творчість і особистість Василя Стуса. Харків, 4.09.2016

26637-0

У неділю, 4 вересня, о 18 годині будемо говорити про видатного українського поета і правозахисника Василя Стуса. Саме у цей день 31 рік тому він загинув у пермському таборі при загадкових обставинах.
Студія «Док. Кіно. Трансформація» в рамках циклу літературно-духовних кінопрограм «Метанойя» презентує свій оригінальний погляд на творчість і особистість Василя Стуса.

  • Чи може митець бути поза суспільними процесами?
  • Чим людина розплачується за свій талант?
  • Чому влада не вчинила зі Стусом так само, як, скажімо, із російськими письменниками Бродським чи Солженіциним?
  • Чого не вистачило поколінню українських шестидесятників?

На ці та інші питання даються відповіді у фільмі, який не залишить вас байдужими! Після його перегляду відбудеться обговорення побаченого та дискусія з авторами програми.

Кінопроект «Метанойя» – це екранізовані бесіди-інтерв’ю про класичні літературні твори та письменників XIX-XX ст., які журналіст Володимир Чистилін проводить з відомим священиком і філологом о. Віктором Маринчаком.

Крім того, день пам’яті поета – це ще одна нагода нагадати, суспільству, що, незважаючи на прохання громади міста, рекомендаціям топонімічної комісії, обіцянкам голови облдержадміністрації Харків досі не має вулиці Василя Стуса. Сподіваємось, що завдяки у тому числі і нашої акції, влада почує голос громадськості.

Показ кінопрограми про Василя Стуса відбудеться у неділю, 4 вересня, о 18 годині.
м. Харків, art-club «PINTAGON» вул. Данилевського, 26, «Слобідська садиба».
Вхід вільний!

Василь Стус

Фото – http://kotlyarenkonatali.blogspot.com/2016/01/blog-post_29.html

Залишити відповідь