Loading...

Харківські свободівці провели пікет міськради з вимогою надати фінансові звіти

svoboda_piket

14 вересня 2016 року активісти ВО «Свобода» пікетували чергову сесію Харківської міської ради. Свободівці вимагали оприлюднити звіт щодо фінансової діяльності міськради та комунальних підприємств, а також провести інвентаризацію боргових зобов’язань міста Харкова. Окрім того на заході відбувся збір підписів проти підвищення комунальних тарифів.
Харківські свободівці тримали в руках плакати з написами «Досить крутити наперстки!», «Вимагаємо фінансового звіту», «Вимагаємо прозорого бюджету Харкова», «Скільки і кому винен Харків?». Своєрідні «наперстки» з написами: «Жилкомсервіс», «Харківводоканал», «Міськелектротранс» (комунальні підприємства Харкова) та м’ячик з позначкою долара на ньому символізували сумнівну діяльність міської ради та комунальних підприємств, а також закриту від містян інформацію по формуванню місцевого бюджетна.
Очільник Харківської «Свободи» Олег Дебелий нагадав присутнім, що ще рік тому, у січні 2015 року, активісти виходили на пікет під стіни Харківської міськради з тими самими вимогами, що і сьогодні. Тоді свободівці вимагали у депутатів міськради оприлюднити у ЗМІ публічний звіт за результатами перевірки з докладним аналізом боргових та кредитних зобов’язань Харкова, а також інформацію про власність міської ради, що перебуває під заставою, та про комерційні проекти, що нині реалізуються за рахунок міської ради. «З того часу сплинуло півтора року, але міськрада так і не спромоглася зробити свою фінансову діяльність прозорою та відкритою для громади. Ми і досі не знаємо, кому насправді належать комунальні підприємства Харкова, які боргові зобов’язання має місто перед кредиторами і загалом як гукнеться по кишеням харківців жагуча пристрасть чинного очільника міста з наведення марафету на «обличчя» Харкова, зокрема масштабні роботи з реконструкції харківських парків. Також, є великі питання з приводу діяльності комунальних підприємств, зокрема “Харківводоканалу”, «Теплових мереж», “Єлектротрансу”, “Жилкомсервісу”. Є велика ймовірність, що Харківобенерго, сумарна заборгованість комунальних підприємств міста перед яким складає близько 800 мільйонів гривень, разом з іншими стратегічними підприємствами буде виставлено на продаж і повністю перейде у приватну власність, і борги, що будуть повернуті йому, підуть уже не в бюджет міста, а в чиюсь кишеню. І ми будемо мати ситуацію, аналогічну з Луганщиною, коли вся область опинилася в заручниках у монополіста – компанії “Луганське енергетичне об’єднання”, що належить російському олігарху Костянтину Григоришину. Очевидно це може бути черговою оборудкою міського голови. Фактично комунальні підприємства Харкова нині стають величезними наперстками в руках досвідченого наперсточника», – наголосив голова міського осередку ВО «Свобода» Олег Дебелий

Свобода Харківська

Світлини з акціїhttps://www.facebook.com/SvobodaHarkivska/posts/649825865172335

Залишити відповідь