Loading...

Показ кінопрограми «Темрява «Гріха». Харків, 29.11.206

15032245_1178845845524382_8966829886528516832_n

Сестра милосердя повертається з фронту, де бачить на власні очі весь жах людських стосунків. З цим треба далі жити, але
коли стираються моральні орієнтири і чути відлуння революції, час прискорює ходу і немає більше сил протистояти злу, зовсім поруч війна та хочеться справжнього кохання, обов’язково трапляються події, які вирішують твою подальшу долю.

У черговій програмі із циклу «Метанойя» 29 листопада йдеться про еволюцію людей, що стають заручниками обставин та потрапляють у темряву гріха. Незважаючи на історичні паралелі, літературний твір, який оригінально екранізувала «Студія Док.Кіно.Трансформація», був створений майже століття тому.

У 1909 році Михайло Коцюбинський писав: «Кого у нас читають? Винниченка. Про кого скрізь йдуть розмови, як тільки річ торкається літератури? Про Винниченка. Кого купують? Знов Винниченка».
Через 10 років після цих слів, пройшовши революцію і війну, перевірку владою та відчай від неможливості змінити країну на краще, вже в еміграції Володимир Винниченко написав незвичайну п’єсу «Гріх». Вона була дуже популярна в Європі у першій чверті минулого століття, але досі лишається актуальною. Можливо ще й тому, що в ній, за словами літературознавців, письменник досліджує таке явище, як чесність перед самим собою.

Що руйнує війна в душах людей і до чого може привести маленька зрада? Яку мораль сповідують революціонери і як зберегтися людині у часи випробувань? Де ключ до розгадки таємниці жіночого серця та як слід поводитися з ворогами?
На ці та інші питання даються відповіді у фільмі «Темрява«Гріха», який не залишить вас байдужими.
Після його перегляду відбудеться обговорення побаченого та дискусія з авторами програми.
Кінопроект «Метанойя» – це оригінально екранізовані бесіди-інтерв’ю про класичні літературні твори та письменників XIX-XX ст., які журналіст Володимир Чистилін проводить з відомим священиком і філологом о. Віктором Маринчаком.

Показ кінопрограми «Темрява «Гріха» за Винниченком відбудеться у вівторок, 29 листопада, о 18 годині.
м.Харків, art-club «PINTAGON» вул. Данилевського, 26, «Слобідська садиба».
Вхід вільний!

Показ кінопрограми «Темрява «Гріха»

Залишити відповідь