Loading...

В КИЄВІ ВІДБУВСЯ ПАМ’ЯТНИЙ ВЕЧІР ТА ПЕРЕДАЧА РЕЧЕЙ МИРОСЛАВА МИСЛИ

FB_IMG_14888381092244-го березня 2017 року в Києві відбувся пам’ятний захід, під час якого були передані бойові обладунки сокільця, добровольця ОДЧ «Карпатська Січ» офіцера ЗСУ Мирослава Мисли “Мисливець” для виставки Національного музею історії України у Другій світовій війні “Український Схід”.

“Боги дарують нам надію в Перемогу, а ми її здобудемо навіть ціною власної смерті, бо Ідея – понад усе”, – Мирослав Мисла.

Спогадами про героїчного офіцера поділилися його друзі, бойові побратими та сокільці, для яких Мирослав був братом, другом, вчителем та ідеологом – командир Окремої добровольчої чоти “Карпатська Січ” Олег Куцин та очільник ВГО “Сокіл” Юрій Черкашин “Чорнота”, а також очільник ВО «Свобода» Олег Тягнибок, а також волонтер, автор пісень військової тематики Валерій Мартишко.
Матері героя було передано його посмертні нагороди.
«Мирослав завжди рвався на найскладніші завдання. Він потребував побачити ворога, вступити з ним у ближній бій та знищити його. Для нього, як для націоналіста, ця війна була священною і вів він її на всіх фронтах. Будучи у відпустці, він міг собі дозволити провести день- два з мамою та дівчиною, увесь же інший час він брав у руки проектор і їздив з лекціями по Україні. Виховував молоде покоління українських патріотів, націоналістів, проводив вишколи, організовував презентації книг. Мирослав – це людина-взірець і людина-символ, воїн рівня Шухевича та Колодзінського на якого треба рівнятись, на прикладі якого маємо виховувати нових борців за Україну. Коли ми говоримо про Мирослава, ми не маємо говорити про те, як він загинув, хоча загинув він, як справжній герой, ми маємо говорити про те, як він жив.», – виступив командир ОДЧ «Карпатська Січ», командир Легіону Свободи Олег Куцин.
“Пам’ять про Мислу шириться Україною. На його честь уже назвали музичний фестиваль “Голосіївська Криївка”, вишкільний табір “Простір Соколу”, школу бойових вистецтв мадридського осередку ВГО “Сокіл” та Інститут національної освіти. Мирко живий в наших серцях і в наших вчинках”, – коментує організатор заходу, мистецький референт ВГО “Сокіл” Василина Наконечна.

Також до слова були запрошені ті, хто надихає наших воїнів на боротьбу, – письменник Дмитро Савченко та поет Юрій Руф, автор музики та виконавець пісні “В рядах безсмертних”, присвяченої Мирославу Мислі, Орест Рись “Залізняк” та лідер гурту “Широкий Лан” Святослав Бойко.
«Якщо б мене спитали «а як жити гідно», я б сказав «живи, як Мисла!», він для нас є взірцем та ідеалом, прикладом для наслідування», – виступив Юрій Руф.

Виступили і його побратими з ВГО “Сокіл”, зачитуючи спогади, написані ними в перші дні після загибелі Мирослава – молодого українського націоналіста, який лишився в наших думках та серцях.

“Ти йшов на чолі колони зі штандартом. За тобою крокували довгі колони легіонерів. Це було востаннє? Ні. Ще будуть походи, ще будуть колони. На чолі першої, з яких майорітиме чорний штандарт з золотим Тризубом у твоїх руках”, – Юрій Черкашин “Чорнота”.

Джерело:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1817584031791664&id=1536808696535867

Залишити відповідь