Loading...

Кінопоказ фільму із циклу “Метанойя” “Страсна п’ятниця студента”. Харків, 20.03.2017

16938497_1291241077618191_4806235101453909461_n

У рамках чергового показу програм із циклу «Метанойя» у понеділок, 20 березня, о 18.30 ми вирішили презентувати в art-клубі «PINTAGON» новий телефільм за оповіданням А. Чехова «Студент». Після його перегляду, як завжди, відбудеться обговорення побаченого та дискусія з авторами програми: священиком о. Віктором Маринчаком, журналістом Володимиром Чистиліним, кінорежисером Дмитром Коноваловим та акторами, що зіграли головні ролі у фільмі.

Антон Павлович Чехов, який у своїй біографії зазначав, що народився у мальовничому українському місті Таганрозі, прожив 44 роки і написав чимало шедеврів. Утім, оповідання «Студент» посідає особливе місце в його творчості. Сам автор вважав цей твір найкращим із того, що йому вдалось створити. Хоча історія, описана в ньому, займає лише кілька сторінок тексту.
Студія «Док.Кіно.Трансформація» екранізувала цей класичний сюжет і додала нових барв у постові роздуми. У фільмі о. Віктор докладно розповідає, що стається з людиною, коли вона втрачає центр свого духовно-душевного життя. Ми спробували обговорити, яким чином протікає цей складний процес і як долається нестерпна туга.
Відшукати правильний вихід у ситуації, коли душа перебуває в середині хаосу, і знайти розгадку таємниці жіночого серця було досить непросто. Безпосередньо під час зйомок сталося чимало цікавих моментів. Головну роль у фільмі зіграв політемігрант з Росії, а у вирішальний момент зйомок взагалі ледве не сталась трагедія. Утім, як у студента в страсну п’ятницю, так і у авторів кіно все закінчилось добре, тобто метанойя таки наступила.

Для тих, хто жодного разу не потрапляв до нашого духовно-інтелектуального кіноклубу, повідомляємо, що цикл програм «Метанойя» – це оригінально екранізовані бесіди-інтерв’ю про класичні літературні твори та письменників XIX-XX ст., які журналіст Володимир Чистилін проводить з відомим священиком і філологом о. Віктором Маринчаком. Потім у нас відбувається не менш цікава, ніж кіно, дискусія, у якій порушуються найактуальніші проблеми сьогодення.
Протягом року харків’яни мали можливість побачити низку телефільмів циклу «Метанойя»: «Доктор Живаго» за Борисом Пастернаком, «Гамлет forever» за Шекспіром, «Геній Василя Стуса», «Темрява гріха за Винниченком», «Таємні бажання «Фауста» Гете, «Випробування Раскольнікова» за романом Достоєвського.
Більше про проект читайте: http://www.guberniya.net/newsdetail.php?news_id=27655

Показ кінопрограми «Страсна п’ятниця студента» відбудеться у понеділок, 20 березня, о 18 год. 30 хв.
м. Харків, art-club «PINTAGON» вул. Данилевського, 26, «Слобідська садиба».
Вхід вільний!

Джерело: https://www.facebook.com/events/223804424759913/

Залишити відповідь