Loading...

ХАРКІВ, ВОКЗАЛ, ВОЛОНТЕРИ

16266213_1282167105182260_8503682887246948980_n

На головному залізничному вокзалі Харкова – Південному є відомий з 2014 року Південний пост. Волонтери, які допомагають діючим військовим. З 2014 року, 365 діб на рік, 24 години на добу вони знаходяться тут.
Це той самий випадок, коли “моя хата з краю “- тобто я свідомо і добровільно прикриваю цю ділянку, я відповідаю за неї, я крайній і забезпечую іншим можливість бути спокійними, перепочити, надійне плече.
Правий чудовий актор театру укрдрами і волонтер Південного посту Микола Іванович Мох : Волонтерський пост вокзалу- одна з візитівок нашого міста.
Бо саме він зустрічає і єднає воїнів з усієї України , які їдуть на Донбас, в шпиталь, на полігон, додому у відпустку.
І знають ,що у великому східняцькому мегаполісі вони вдома, хоча і в дорозі! Що тут є тепле і надійне, гостинне місце, де їх підтримують, де їм раді.
Воїни навіть дивуються : Ви все ще тут, вже три роки? Але девіз волонтерського посту : “Ви там – за нас. Ми тут – для вас !”. Тому дуже різні харків’яни, приблизно 50 людей, різні за фахом і за віком , чоловіки і жінки, зайняті і дуже зайняті за покликом серця поспішають на чергування.
До речі, волонтерські пункти на залізничних вокзалах в Україні є лише в 6 містах- Київ, Миколаїв, Харків, Запоріжжя,Одеса, Дніпро. Тому Харкову є , чим пишатись, без перебільшення.
Волонтери вокзалу дарують свій час, піклування, знання, тепло. Лишається одне- постійно потрібні гроші і продукти, щоб якісно мати можливість годувати і напувати воїнів. Цим завжди допомагають небайдужі харків’яни, наші Друзі. Окрім самих волонтерів.

Але місто складається з 1,5 мільйона мешканців. Сподіваюсь, свідомих, людяних і небайдужих. Які розуміють, що добро , яким ділишся будь яким чином, повертається до людини примноженим, робить людину Людиною.
Ми знаходимось на 3 поверсі готелю Експрес. Повсякчас, без перерви.  Будемо вдячні за гроші, каву,чай, мед, лимони .
Все, з чого можна зробити бутерброди. Другі страви, випічку, солодощі, консервацію. Смаколики, які можна з,їсти.
Одноразовий посуд і вологі серветки.

Засоби для гоління і душу- бо воїни мають змогу піти на вокзалі в душ.
Для вашої зручності номер картки Приват
5168 7573 1519 0894 Нотик О.

У нас фотографуються, заходять з діточками і собаками. Обіймаються. Затримуються 🙂 Бо атмосфера тут причудова, домашня. Недарма нас полюбляють також всі патрулі і курсанти 🙂
Завжди будемо раді вам і вашій щирій допомозі !
Подовжуємо ланцюжок добра- це всім нам дуже потрібно !

ДРУЗІ- ХАРКІВ’ЯНИ І НЕ ТІЛЬКИ, ПРОШУ РЕПОСТ!

Світлана Потоцька

Фото – Oleg Labazanov‎, ЮЖНЫЙ ПОСТ (Харьков)

Залишити відповідь