Loading...

Не допустимо сепаратистського шабашу 9 травня. Патріотична громадськість Харкова звернулась до голови ХОДА

Харків- це Україна

Як повідомив сьогодні Громадський штаб оборони Харківщини, сепаратистські організації анонсують низьку  провокаційних акцій на 9 травня. Соціальними межами ширилось повідомлення, що т. з “Безсмертний полк” планує на 13-00 збір на площі Свободи та Ходу до Меморіалу. Хоча жодних заявок на проведення заходів в міськраді не було і ні хто ні чого не дозволяв. Отже захід незаконний із усіма наслідками для них. Є підозра, що це дезінформація, а сам рашистський
шабаш буде в іншому місці. 

Зважаючи на це, патріотична громадськість Харкова підготувала  Звернення до Голови Харківської облдержадміністрації та до керівництва правоохоронних органів.

Голові Харківської обласної державної адміністрації Світличній Ю. О.

Начальнику Управління Служби безпеки України в Харківській області Носачу А.В.

Начальнику Головного управління Національної поліції в Харківській області Дмитрієву А.А.

Останні роки гібридна російська агресія спекулює на темі перемоги у другій світовій війні, зокрема це відбувається через організацію акції «Бессмертный полк», яку країна-агресор проводить 9 травня. Відомо, що проект «Бессмертный полк» реалізується за кошти «Национального благотворительного фонда» відповідно до розпорядження президента Російської Федерації від 05.04.2016 № 68-рп. На сайті проекту http://www.moypolk.ru/ вказано, що в Україні планують його реалізувати в містах Синельникове, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Луганськ, Лутугіне, Макєєвка, Свердловськ, Сніжне та Харків. Координатором по проведенню даної ворожої інформаційної операції на території України є Юрій Кот, який знаходиться в Москві й займається антиукраїнською пропагандою, відомий своїми зв’язками з агентурою російських силових органів, знаходиться в базі Центру “Миротворець”.

Минулого року намагання провести цю акцію носили провокативний характер, учасники мітингу на Меморіалі чіпляли на портрети ветеранів війни колорадські стрічки, вигукували антиукраїнські гасла, вступали в суперечки з ветеранами АТО, представниками силових органів, активістами й волонтерами, спаплюжуючи пам’ять про великі втрати, які поніс народ України в часи другої світової війни. Зазначимо, що це суперечить Указу Президента України №84/2017 від 28.03.2017 р. «Про відзначення у 2017 році Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні».

Вважаємо, що в умовах гібридної війни цей захід, який фінансується за кошти агресора, буде мати негативний суспільно-політичний резонанс, шкодити суспільній злагоді та громадянському порозумінню, буде використаний пропагандою країни-агресора в інформаційній війні.

Просимо Вас:

  1. Не давати дозволу на проведення акції “Бессмерный полк” в м.Харків.
  2. Провести роз’яснювально-профілактичну роботу з керівництвом державних та комунальних органів, освітніх закладів, громадських організацій щодо справжніх цілей даної акції.
  3. Організувати зйомку учасників акції та провести роботу про встановленню серед них осіб, які є провокаторами, постійно залучаються до проведення операцій країни-агресора в нашому місті.
  4. Провести необхідну оперативно-розшукову діяльність щодо джерел фінансування та механізмів залучення людей на подібні акції.
  5. Дати публічну оцінку діяльності тих організацій і ЗМІ, які є посібниками російської агресії, займаються проведенням інформаційних операцій в Україні.

Нас, громадських активістів, волонтерів, ветеранів АТО, дуже турбують питання безпеки нашого міста, тому ми будемо рішуче реагувати на будь-які прояви російської агресії. Водночас запевняємо, що патріотичні громадські організації завжди готові допомагати правоохоронним органам в боротьбі з ворожою агітацією та пропагандою на теренах Харківщини.

Інші гарячі точки за даними Громадського штабу оборони Харківщини:

1.Меморіал, Білгородське шосе. Планують збір о 8:30. Ймовірно буде гепа та його камарилья на 9:00. Очікуються – ГО «Трудова Харківщина»,  “Союз Радянських Офіцерів”, “Робочий фронт Україна “,” чорнобильці “,” афганці “,  виряджені козаки,  “Український вибір”,  ПСПУ (Вітренко), СПУ, КПУ, та інша рашистська нечисть – всі вони будуть зображувати “Безсмертний полк”.
2. Братська могила. вул. Голона, 3 (вул. Літературна), кут р. Незалежності – Союз совкових офіцерів, офіційно зробили заявку на покладання квітів і отримали дозвіл. Відправляються туди після Меморіалу на транспорті.
3.  “Солдат” – вул. 23 серпня; вул. Університетська, 4; “Зірка” – вул. Харківських дивізій, Нові дома – можливі збіговиська.
ГШОХ також нагадує:
Згідно закону України “Про декомунізації” на території України заборонено:
– прапори, герби СРСР, УРСР, ВКПБ, КПРС;
– поєднання зірка / серп і молот;
– зображення і висловлювання Леніна, Сталіна та інше;
– виконання гімну СРСР;
– неоригінальні червоні прапори бойових частин з символікою (тобто будь-які червоні прапори із зірками і серпами);
Всі ці дії караються тюремним строком до 5 років. КК України.
– колорадська стрічка та її різновиди – не заборонені, але є приводом до розгляду і виклику поліції або СБУ, для з’ясування особи і причетності даного громадянина до протиправних і антиукраїнським подій 2014-15 років.

Детальнішеhttps://www.facebook.com/groups/1438673103021055/permalink/1915015375386823/?pnref=story

Залишити відповідь