Loading...

Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте в п’ятницю, 9 червня, здійснить робочий візит до Харкова

1487846089_224687

Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте в п’ятницю, 9 червня, здійснить робочий візит до Харкова, де відбудеться її зустріч з Президентом України Петром Порошенко. Одна з цілей візиту – відзначити початок дії безвізового режиму з ЄС, який вступить в силу 11 червня і відкриє жителям України можливість вільно пересуватися територією Європейського союзу.

Президенти Литви та України обговорять ситуацію з безпекою в країні, виконання Мінських угод, вступ в силу угоди про асоціацію між ЄС і Україною.  Глави держав також обговорять необхідність подальшого здійснення життєво важливих для країни реформ, таких як боротьба з корупцією, перетворення генеральної прокуратури, судової та державного секторів, забезпечення прозорого бізнес-середовища.

Президенти також зустрінуться з бійцями, які лікувалися в Литві. Щорічно лікування в Литві проходять приблизно 50 поранених на війні українських військових, всього реабілітаційну допомогу в нашій країні отримали 150 військовослужбовців – це найбільший показник серед всіх держав, що підтримують Україну. Литва активно допомагає Україні в справі реформування та підготовки її збройних сил, направляє своїх військових інструкторів і медиків.

Увечері Президент Даля Грібаускайте дасть старт Дням Литви в Харкові. Цей, вже традиційний, захід, організацією якого займається посольство Литви, щорічно проходить в різних містах України, в цьому році – в Харкові та Одесі. В рамках Днів Литви відбудеться двосторонній бізнес-форум, презентація можливостей отримання освіти і туризму в Литві. Литовську культуру в рамках заходу будуть представляти стародавні ремесла, національна кухня, фольклорні ансамблі та литовська рок-група Biplan, яка завоювала симпатії українців.

Прес-служба Президента Литви

Джерело: https://www.lrp.lt/ru/press-centr/soobscenija-dlja-pressy/prezident-posetit-ukrainu/27744

Залишити відповідь