Loading...

Харків: Екскурсія Без Обмежень. 28.06.2017

2017-06-28

У Харкові 28 червня на день Конституції України відбудеться перша подорож містом з циклу “Екскурсії без обмежень”.
Екскурсовод Вікторія Склярова, координаторка Громадської Ініціативи #МАНДРУЙМО_УКРАЇНОЮ спільно з харківським осередком громадської організації “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів та громадською організацією центр реабілітації молодих інвалідів і їхніх сімей “Право вибору” ініціюють проведення екскурсій для людей з особливими потребами. Допитливі містяни, що мають проблеми із зором, слухом, опорно-руховим апаратом завдяки фаховим екскурсоводам Харкова будуть знайомитися з історією Слобожанщини, архітектурними пам’ятками, історією площ і вулиць де жили і творили письменники, режисери, художники, громадські діячі в різні роки.
В подальшому екскурсії адаптовуватимуться з урахуванням сприйняття інформації як незрячими так глухими людьми.

Під час першої екскурсії, що проляже від Майдану Свободи до Площі Конституції, учасники дізнаються:
– про загадки пам’ятника Тарасу Шевченку
– про трагедію Театру “Березіль” і феномен режисера Курбаса Вони побувають на місці де творили і сперечалися письменники Українського відродження (ВАПЛІТЕ), на місці масштабного судилища (суд Спілки Української Молоді) на початку тридцятих років.
Зголошуйтеся на неймовірну подорож “Екскурсії без обмежень” – РАЗОМ буде цікаво!

Реєстрація та аккредитація журналістів за телефоном
095 881 40 88 – Вікторія Склярова

Володимир Носков, співорганізатор, журналіст:
” хочеться щоб до “Екскурсій без обмежень” долучалися й шанувальники історії міста, котрі немають проблем у здоров’ї.
Адже пізнавальні мандри можуть стирати різні соціальні, психологічні, особистісні стереотипи і непорозуміння між людьми.
Не виключено, що охочі харків’яни зокрема: студенти, викладачі, художники, перекладачі, музиканти, поети можуть стати волонтерами під час екскурсій: можна супроводжувати незрячого, допомогати йому знайомитися з пам’ятниками, барельєфами, особливостями архітектури історичних будівель. Для допитливих людей з вадами здоров’я мають бути створені всі можливості для відвідин музеїв, художніх галерей, виставкових центрів, арт проектів. До того ж, екскурсійні агенції мають враховувати, що серед їхніх гостей можуть з’явитися люди, що не бачать, не чують або такі, що пересуваються спеціальними візочками.”

Джерело: https://www.facebook.com/events/1428393377219060/

Залишити відповідь