Loading...

МИРОСЛАВ МИСЛА – ЛИЦАР УКРАЇНСЬКОГО ДУХУ

5726daf2c9ee0f955eca58291c26d2f3

В цей день, 4 липня, 25 років тому народився Герой України Мирослав Мисла. Мирослав Мисла “Мисливець” – член проводу та очільник референтури історичних досліджень Всеукраїнської громадської організації “Сокіл”, доброволець, боєць Окремої добровольчої чоти “Карпатська Січ”, офіцер, командир взводу 93 ОМБр ЗСУ. Активний учасник Революції Гідності, під час якої був спеціальним кореспондентом радіо “Голос Свободи”.

“Боги дарують нам надію в Перемогу, а ми її здобудемо навіть ціною власної смерті, бо Ідея – понад усе”, – Мирослав Мисла.

З перших днів війни добровольцем вирушив на Схід у складі батальйону МВС особливого призначення “Січ”. Мирослав обороняв Піски під Донецьком. З весни 2015 року служив у Збройних силах України, в “Карпатській Січі”, 93-ій ОМБр. У травні-серпні 2016-го проходив курси військової підготовки у Національній академії сухопутних військ. Після їх закінчення повернувся в зону бойових дій, де зайняв посаду командира чоти, що входила до складу 8-ї роти 3-го механізованого батальйону 93-ї ОМБр. Загинув у бою 2 жовтня 2016 року біля селища Кримське Луганської області, захищаючи Україну.

Пам’ять про Мислу шириться Україною. На його честь уже назвали музичний фестиваль “Голосіївська Криївка”, вишкільний табір “Простір Сокола”, школу бойових мистецтв мадридського осередку ВГО “Сокіл”, Інститут національної освіти та сквер в Києві. На його честь встановлюють пам’ятні дошки по всіх областях України, проводять шахові та спортивні турніри. Мирослав є символом боротьби, якій присвятив своє життя. В ім’я Ідеї Nації він віддав життя та став новим символом, яким надихатимуться його побратими та наступники сьогодні й повік.

“Ти йшов на чолі колони зі штандартом. За тобою крокували довгі колони легіонерів. Це було востаннє? Ні. Ще будуть колони. На чолі першої, з яких майорітиме чорний штандарт з золотим Тризубом у твоїх руках”, – Юрій Черкашин “Чорнота”.

На честь дня народження Мирослава Мисли в Києві відбудеться марш та урочистий концерт. Запрошуємо всіх охочих вшанувати пам’ять Героя! Збір о 18:00 на ст. м. Арсенальна.

Мисла – в строю!

ВГО “Сокіл”

Залишити відповідь