Loading...

Українська Книга для Щастя!

20293167_1985767505043445_2823012942588099659_n

Щастя – місто з паралельної реальності, де менш ніж за 2 км від фронту постійно чутно звуки мінометних та гранатометних обстрілів. Місцеві жителі, хто залишився у місті, звикли до стану речей, який коїться навколо, однак це ще більше їх демотивує та позбавляє віри та надії в краще майбутнє. Не варто зайвий раз нагадувати за таке явище, як побутовий сепаратизм, який в першу чергу завдає шкоди тій частині суспільства, що піддається впливові найбільше – МОЛОДЬ та ДІТИ.

Місцеві патріоти, добровольці докладають значних зусиль аби підняти рівень патріотичної налаштованості серед населення. Ще з 2014 року в Щасті вони виходили з українськими прапорами на День Незалежності, організовували заходи до дня пам’яті жертв Голодомору, нині проводяться різні дискусійні клуби. За сприяння БФ “Восток SOS” у 2016 році в Щасті було зареєстровано ГО “Культурна Фортеця”, від імені якої багато патріотів продовжує спроби витягнути жителів міста з того вакууму, в якому вони опинилися через прихід “руського міру” та війни. Слід чітко усвідомити, що бути патріотом на Сході, особливо поблизу лінії бойових розмежувань, не лише складніше, а й набагато небезпечніше, ніж на західній та центральній частинах України.

Останньої нашої поїздки на Луганщину до нас звернулися мешканці Щастя з проблемою відсутності україномовної літератури в місті. Нові матеріали в міських бібліотеках практично відсутні та й керівництво не сильно зацікавлене в здобутті нових та принаймні україномовних. Люди обмежені в культурних заходах, спілкуванні.

Тому за підтримки ГО “Культурна Фортеця” ми оголошуємо початок акції “Українська Книга для Щастя” з метою збору літератури для освітніх закладів, дитсадків, бібліотек міста.

Пункти збору знаходяться за адресою:
1. ВУЛИЦЯ РИМАРСЬКА 18 (БУДІВЛЯ «ПРОСВІТИ» ІМ. ТАРАСА ШЕВЧЕНКА);
2. НАМЕТ «ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ» НА ПЛОЩІ СВОБОДИ ( СТ. М. УНІВЕРСИТЕТ).

Запрошуємо долучатися! Свій до свого!

ДжерелоНВР Правий Сектор – Харківщина

Залишити відповідь