Loading...

День українського кіно у Харкові

2017-09-07

У четвер, 7 вересня, о 18.00 в кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) починається тиждень українського кіно.
У цей день в рамках допрем’єрного показу циклу програм «Метанойя» буде презентовано фільм студії «Док.Кіно.Трансформація» «Геній Василя Стуса».
Перед його початком своїм баченням розвитку кінематографа в нашому місті поділяться: професор, декан факультету кіно – телемистецтва Харківської державної академії культури Зоя Алфьорова, професор, зав. кафедрою медіа-комунікацій Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна режисер і продюсер Лідія Стародубцева, доцент, завідувач кафедри теорії культури і філософії науки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, кінокритик, модератор кіносемінарів Mediatopos Cinema Club Дмитро Петренко.
Тиждень українського кіно не випадково відкривається оригінальним поглядом на творчість і особистість Василя Стуса, бо саме на початку вересня відзначається день пам’яті видатного поета. Головні ролі у фільмі зіграли відомі харківські волонтери Олег Федоров і Юлія Рудановська.
Чи може митець бути поза суспільними процесами? Чим людина розплачується за свій талант? Чого не вистачило поколінню українських шестидесятників? На ці та інші питання даються відповіді у фільмі «Геній Василя Стуса».
Після перегляду відбудеться обговорення побаченого.
Нагадаємо, що цикл літературно-духовних кінопрограм «Метанойя» представляє собою екранізовані бесіди-інтерв’ю про класичні літературні твори та письменників XIX-XX ст., які журналіст Володимир Чистилін проводить з відомим священиком і філологом о. Віктором Маринчаком.
Запрошуємо всіх відзначити День українського кіно в Харкові у четвер, 7 вересня, о 18.00 в кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6).
Вхід вільний.

Повну програму тижня українського кіно можна подивитись на сайті кінотеатру «Боммер» http://bommer.org.ua/.

Джерело: www.facebook.com/events/1426173067503311/

Залишити відповідь