Loading...

Військово-навчальні збори бійців територіальної оборони на Харківщині

img_3805-1600x1200-a2b1

На Харківщині сотні бійців підрозділів тероборони пройшли бойові стрільби.Свої навички вдосконалили близько 750 військовозобов’язаних. Польовий вихід було проведено на загальновійськовому полігоні 92-ої окремої механізованої бригади. Дводенний захід проводився у рамках десятиденних  військово-навчальних зборів із воїнами окремого стрілецького батальйону, що розташований на базі Харківського обласного військового комісаріату, та загону тероброни Чугуївського об’єднаного райвійськкомату.
За словами керівників зборів – офіцерів Харківського обласного військового комісаріату, в регіоні ще не проводилося заходів із такою великою кількістю військовозобов’язаних одночасно. У ході полігонного вишкілу акцент ставився на здобутті практичних навичок поводження з вогнепальною та холодною зброєю.
«До цього часу хлопці опанували основи військової справи, навчилися нести службу на блокпостах, охороняти стратегічні об’єкти тощо. Після занять із вогневої підготовки у них закріпилася віра у міць своєї зброї. Результати бойових стрільб дуже вражаючі: чимало відмінних і добрих оцінок, а також безліч позитивних відгуків з боку інструкторів – офіцерів 92-ї бригади», – розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.
Також до занять було залучено три десятка офіцерів військкоматів, які мають бойовий досвід.
«Голова ХОДА Юлія Світлична особисто тримає на контролі усі подібні заходи, що посилюють обороноздатність регіону та країни в цілому. Тільки протягом 2016-2017 років для цих потреб із обласного бюджету виділено близько 6 мільйонів гривень і, як результат, Харківщина у регіональних лідерах з організації територіальної оборони. Але зупинятися на досягнутому не можна, тому ми із армійцями рухатимемось далі, – зауважив директор департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії із правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.
Серед бійців тероборони, було чимало й керівників приватних підприємств, фермерів великих господарств та державних посадовців. Військово-навчальні збори із бійцями підрозділів територіальної оборони на Харківщині триватимуть до 16 вересня.

Джерело: http://kharkivoda.gov.ua/news/88467

Залишити відповідь