Loading...

Чого ми прагнемо?

2017-12-17-

Зараз йдуть важкі суперечки з приводу що робити. Люди кидають один в одного звинувачення. Є хто ділиться за Саакашвіли чи проти так наче це є головним. Як на мене головним тут має бути відстоювання не особистостей а ідей та правил нашого життя. Хоча і про особистостей не треба забувати, але при цьому не ділити людей на порохо та міхоботів. Це до добра точно не доведе.

Зустрінимося у Тараса в неділю, 17.12.17 о 14:00

Зверніть увагу на публікацію на фейсбуці Ігоря Рассохи та коментарі до неї.

Рассоха Ігор

ЧОГО МИ ПРАГНЕМО

Настав час для відвертої розмови. Бо дуже довго мої друзі-соратники і я особисто намагалися будь-що зберегати єдність нашого волонтерського євромайданівського руху. Власне, ця позиція НЕ змінилася. Але ж не можна терпіти, коли нас без нашої згоди записують у прибічники тих людей і ідей, якими ми НЕ є.

Ані я, ані мої друзі НЕ висувають і НЕ підтримують гасло “Імпічмент Порошенко!”. Я вважаю його у нинішніх умовах дурнею і маячнею. НЕ тому, що я люблю Порошенко або цілком згоден з його політикою. – Не люблю і багато з чим не згоден. Проте під його керівництвом і за активною участю волонтерів пройшла найважливіша для нас реформа в умовах війни з Росією: РЕФОРМА АРМІЇ. І саме до нього кацапи ставляться з найбільшою, безмежною ненавистю. Значить, дещо він робить правильно. Це по-перше.

По-друге. Навіть якщо б Порошенко був повним аналогом Януковича і навіть гірше (бо деякі бовдури і до такого вже добазікалися), не варто в умовах війни починати нову революцію. Це ДУЖЕ погано закінчиться. І на що ви розраховуєте?! – Подивіться на власних сусідів і колег і скажіть чесно: хто зараз переможе на вільних виборах у Харкові? – В КРАЩОМУ випадку “Відродження” Кернеса. А в гіршому – Добкін з Мураєвим. А, може, по Україні краще? На сьогодні у вас вибір між Тимошенко і Порошенко. Тимошенко – менш корумпована?!!! Особливо мене вражають такі бовдури, які щиро вірять, що “народ розбереться і хай сам вибере”. – Народ вже одного разу (нещодавно) розібрався і вибрав двічі засудженого Януковича.

Або ви мрієте про насильницьку революцію і “хунту, яка прийде”? – А ви спитали про цю ідею тих наших бійців і офіцерів, хто зараз сидить на “нулі”? Може, вони бачать перед собою більш реальних ворогів? І чи не провокуєте ви громадянську війну і новий розкол і розвал України?

Ми не за Саакашвілі. І не проти. Особисто я ставлюся до нього з певним жалем, як до політика-невдахи, якого вигнали з власної країни, який зганьбився на високій посаді у нашій країні і який є не зовсім врівноваженим психічно (їсть краватки, стрибає по даху тощо). І якщо певна невеличка купка людей побачила в ньому свого вождя, то це – їхній діагноз також. Саакашвілі – це НЕ серйозно.

Та з того не значить, що всі його гасла – погані і неправильні (тим більше, що не він їх придумав: він вряд чи здатний придумати бодай якесь змістовне гасло для України).

Ми, як і більшість тих, хто виходив на марші у Києві підтримуємо НЕ Саакашвілі, а реальні закони, спрямовані на боротьбу з корупцією. І закон про імпічмент теж потрібний: це підтверджено кров’ю Небесної Сотні і це ОБІЦЯЛИ партії правлячої коаліції. Як і скасування недоторканості депутатів. За свої слова треба відповідати.

Але ж депутати (і з коаліції, і з опозиції) БОЯТЬСЯ скасувати свою недоторканість тому, що СУДІВ В УКРАЇНІ НЕМА. Є якісь клоуни в мантіях, чия діяльність не має прямого відношення до законності. Які на замовлення можуть засудити або виправдати будь-кого. І депутати це добре відчувають. Отже, їх поведінка доводить наочно, що жодної реальної судової реформи в Україні не було. Судді в Україні корумповані ВСІ, і суди зсередини реформувати неможливо. Навіть якщо всіх цих суддів по-виганяти і набрати інших юристів, ці випускники наших юридичних вузів будуть такими ж.

Отже, ВСІ проблеми України впираються у правосуддя. І ЄДИНИЙ реальний спосіб радикально змінити ситуацію – це віддати суди народу. Тут не треба щось вигадувати: в нашій країні при царях чудово працювали СУДИ ПРИСЯЖНИХ. Які нібито передбачені новим законом про судочинство. Але яких наші судді бояться як вогню. І це навіть при тому, що система підбору присяжних вкрай недосконала і фактично, скажімо, в Харкові віддає це на розсуд Кернеса.

Так що РЕАЛЬНА CУДОВА РЕФОРМА в Україні має полягати у двох пунктах:
1) Обов’язковий розгляд судом присяжних всіх справ кримінальних і таких, що стосуються позбавлення волі, а також будь-яких інших справ за бажанням одної із сторін.
2) Підбір присяжних не просто місцевим органом самоврядування, а на рівних засадах всіма партійними депутатськими фракціями, обраними до цього органу, а також місцевою партійною організацією тої партії, що набрала найбільшу кількість голосів серед тих, хто не пройшов (бо можливий же і однопартійний представницький орган).

За таких умов більшість нинішніх суддів швидко підуть з посад самі, бо зрозуміють, що їхні хабарі за посаду ніколи не окупляться.

І ДУЖЕ цікаво, що ЖОДНА з політичних сил (із Саакашівілі включно) НЕ виставляє як обов’язкову вимогу введення суду присяжних. І це – найкращий покажчик їхньої НЕЩИРОСТІ. Тобто всі вони хочуть не зруйнувати існуючу систему корупції в Україні, а захопити її для себе. Отже, ми всі маємо їм ПІДКАЗАТИ, що робити.

І саме для того я закликаю всіх нормальних патріотів прийти у неділю о 14-00 до Шевченка.

Дуже прошу перепост.

КОМЕНТАРІ

Svitlana Ryzhykova “В КРАЩОМУ випадку “Відродження” Кернеса. А в гіршому – Добкін з Мураєвим.” – Ігоре, це така в тебе фігура мови? Чи ти й справді думаєш, що кернес – кращій випадок? Якщо справді, то поясни чому. Дякую заздалегідь.

Рассоха Ігор Відтінки тут є. Наприклад, “Відродження” фактично входить до правлячої коаліції і голосує за те, що там називають реформами. Недарма Кернес так жорстко протидіяв участі Оппоблоку у виборах до міськради. Але ж, звичайно, це – відтінки тієї ж самої речовини.

Олесь Штефчук В цілому підтримую, дякую. (не дуже подобається про “нормальних” патріотів, бо не бачу як тут ввести норму, та й хто себе вважає ненормальним 🙂 але то таке і не хочу це розгортати)
Хотілося б коментар юристів, фахівців судоустрою щодо суду присяжних. Виглядає привабливо, але хотілося б зануритися трошки в недоліки-переваги-реальність імпементації. Дякую

Nina Stepova Дякую! Слова справи!

Светлана Гаврилова Столько противоречий что аж голова кругом идёт! Вы, Игорь, из За и против. Белиберда какая-то получается. У меня вывод один с этой властью мы ничего хорошего своей стране не дадим. Оставим её и окончательно её разворуют. И справедливого суда вам нечего ждать с этой властью, они не дадут ни при каких условиях! И вы ошибаетесь, что очень мало людей поддерживает Saakashvili. Нас очень много! Ибо по делам судим! Езжайте в Грузию а можете не ехать а спросить здесь у Грузинов что такое для них Saakashvili! Вы прекрасно знаете что его не выгнали а он отбыл свои два срока навёл порядок и уехал в Америку работать, преподавать. А плодами его реформ пользуются до сих пор, и прославляют его. А грязью его поливают те, кто был наказан за коррупцию.

Олесь Штефчук перепрошую, але це схоже на автопереклад.
“Отходами его пользуются до сих пор, и славит его. А грязью его поливаете которые были наказаны за коррупцию”

Светлана Гаврилова Благодарю за указанные ошибки. Это действительно так. Надиктовала на микрофон, а идиотский Т9 сыграл злую шутку.Из-за плохого зрения не увидела ошибки. Извините

Alexander Batkin Если в Грузии так хорошо всё реформировано, почему тогда Саакашвили туда не едет, чтобы предстать перед честным, беспристрастным и справедливым реформированным грузинским судом, и доказать там свою невиновность в тех преступлениях, которые честные и реформированные грузинские полиция и прокуратура ему вменяют 🙂 ?

Олесь Штефчук і в Грузії і в місцевих грузинів відношення до Міхо різне, в 2013-14 роках мені траплялося там мало тих, хто його підтримував, але такі були, дійсно. Проблема в різній поінформованості їх і нас, різного бачення того що йому там вдалося і завдяки чому.
Але я проти обговорення персоналій, мене цікавлять ідеї, програми та дії.

Светлана Гаврилова Alexander Batkin А очень просто – потому что нынче правит про российский президент. И вы это знаете. Какой ему смысл ехать и доказывать что он не идиот? Задайте вопрос у грузинского народа они у их власти! И ещё – самое главное – я хочу донести вам одн…Переглянути більше

Alexander Batkin Ну його дії в Грузії побачити не важко. Пройшло ще не так багато часу, щоб таке забулось. Не думаю, що в Украіні, у випадку (не дай Боже) приходу його до влади, його дії би відрізнялись.
Бойня, которую устроил Саакашвили
Вся власть Саакашвили в Грузии…

Alexander Batkin Светлана Гаврилова у вас одни штампы и лозунги, напишите хоть одну вашу мысль.

Светлана Гаврилова Alexander Batkin А вы я так понимаю фильм сами смонтировали? Это я к тому что у вас есть претензии на авторство? Я не политик, я не умею красиво опелировать,но знаю точно для себя-Saakashvili я верю а нашим тварям нет.Достала воровства, тупая брехня издевательство над народом.

Alexander Batkin Светлана Гаврилова Какой фильм, какое авторство, вы о чём?
Верит надо Богу, в церкви. А на людей смотреть по их делам.

Светлана Гаврилова Ещё раз подчёркиваю ,вы не на том делаете акцент!Прете на Saakashvili-А бревно в глазу утаиваете! Бревно это наша власть. А впрочем,что я мечу бисер?! Вы я так поняла шоколадки очень любите?!

Alexander Batkin Как оригинально, жду теперь про Липецкую фабрику 🙂
Бревно – это неспособность некоторых (к счастью немногих) украинцев мыслить критически и вера в популистов-неудачников, обещающих сделать рай в Украине за три дня 🙂

Homa Pryskiplyvy Pryskiplyvy “… суди зсередини реформувати неможливо. Навіть якщо всіх цих суддів по-виганяти і набрати інших юристів, ці випускники наших юридичних вузів будуть такими ж”. Для дійсної реформи судової системи України НЕОБХІДНО, ЩОБ КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ БУЛА СФОРМУ…Переглянути більше

Vlad Melov Для того, щоб не програти у другій світовій британцям знадобилось замінити Чемберлена на Черчіля. Під час війни.
Щодо реформи армії – не поділяю вашого оптимізму. Порошенко і Ко будують там дрімучий совок. Мабуть, на інше не здатні…

Homa Pryskiplyvy Pryskiplyvy То, може бути, спрямовані дії новітнього “вжеупершомутурівого” “топтанта” Конституції України для того, щоб і за рахунок цього також ні на мить не припинялося шелестіння “зелені” між його загребущими пальцями. Спрообуйте проаналізувати за З. Фрейдом з цієї точки зору його жести обома руками під час численних оприлюднених виступів … Слава Україні!

Ніна Виноградська Я добре пам’ятаю, коли приїздив до Харкова Саакашвілі і виступав біля пам’ятника Шевченкові, то Ви разом з Трубчановим кричали “Ганьба!”. Я спитала Вас, чому Ви це робите, а Ви мовчки відвернулися. То Ви ще отой євромайданівець! Пам’ятаю, як ваша сколочена команда не давала слова письменникам і громадським діячам на вашому приватизованому євромайдані, де матюкалася на все місто у мікрофон теж ваша євромайданівка. Пам’ятаю, як на одному прямому телеефірі Ви всім розповідали про криворізько-донецьку народну республіку. Чомусь Ви дуже позитивно ставилися до цього. Зараз Ви влізли до влади і разом зі своїми відстоюєте тих, хто привів нашу державу до повного зубожіння і розвалу. Так хто Ви, пане Рассоха? З ким Ви? Які ще суди і про що Ви?

Рассоха Ігор Пані Ніно, не треба брехати. Ви надто багато брешете для патріотки. Особливо про власну опозиційність. Я НЕ кричав нічого на мітингу Саакашвілі. І я за Трубчанова НЕ відповідаю. Мені треба, щоб не зійшли з ґлузду мої товаріші, одни з яких кричать Саакашвілі “Ура!”, а інші – “Ганьба!” Він не вартий ні того, ні іншого.

Nadejda Rastorgueva Маячня про досягнення порошенка у створенні армії може пройти лише в Харкові, де майже кожна публічна людина знаходиться під тиском бандитьської влади. Я нікого в цьому не звинувачую, бо майже кожна людина, яка має українське громодянство не виключаючи Тимошенко, і це зрозуміло, має цей страх. І лише майдан може позбавити нас цього, як в 2014. Але не той постановчий і справді майже приватизований харківський майдан. Згадайте постановчі церемонії на площі в 2015, коли ми збирались біля Палацу, тільки сліпий не бачить цього зараз. В Києві люди виходять не за грузина Саакашвілі, а проти влади, бо розуміють поки буде керувати ставленик путіна зацікавлений в цьому , війна не закінчиться і ніякі суди чи реформи неможливі. Кожен день при цій владі, це грабунок країни і залякування та знищення незгодних. Дякуючи цьому грузину- українцю без тормозів ми ще можемо піднятись і зупинити їх. Так гасла потібно змінювати. Майдан – єдиний європейський спосіб протесту, а через рік промивання мізків та репресій, він може вже не піднятись.

Nikolay Tseholnyk …ЄДИНИЙ реальний спосіб радикально змінити ситуацію – це віддати суди народу. Тут не треба щось вигадувати: в нашій країні при царях чудово працювали СУДИ ПРИСЯЖНИХ…. Игорь, вспомнил молодость буремных 90-х, на анархо–синдикализм потянуло???

Віталій Укроп Ігоре! Політик-невдаха улюбленець мільйонів українців зараз! Розуй очі, друже! А ці всі збори дискредитували себе давно – бо далі “почесати язика” вони не йдуть. Вже 4 роки, тому туди й ходить 50 калік зараз. А подиви скільки на Міхо! Поважаю тебе, але ти не правий!

Рассоха Ігор Рейтинг Саакашвілі – 1,3 %.

Віталій Укроп Рассоха Ігор Ігоре! Та вже як порохобот говориш! Подивишся в неділю буде 50 калік! Знаєш чому? Бо ти преш Саакашвілі, Чистилін тусується з Фуксом, Скоробагачем та Аваковим, а інших ярких постатей в кордраді взагалі не має! Визнай це! Бездарність та злиття з владою вбили харківський ЄвроМайдан. Згадай мої слова в неділю!

Рассоха Ігор Ну що ж, колись у 2013 нас теж було “50 калік”. Але ні тоді, ні тепер ми не під кого не підлажувались і не підстелювались. І такими й залишились. І Володя Чистилін теж НЕ змінився. Тобі має бути соромно за такі наїзди на Володю. І щодо “злиття з владою” згадай нашу підтримку блокади ОРДЛО – у цьому році. Не ганьби себе: Google же все пам’ятає!

Віталій Укроп Рассоха Ігор осьо тобі фото з річниці Майдану! Нормально ходити до гепівського гостя разом з Фуксом та Вовою-м’ясо?? Хотів поїсти Володя так сильно? Чи Авакова побачить? Хто кого ганьбить?!

Віталій Укроп Колись на ЄвроМайдані казали що з ними “срати на гектарі противно!” Вибач!!!

Рассоха Ігор Це була презентація книги Авакова “Ленін з нами”, написаної ще 10 років тому. Там, наскільки я знаю, були і Володіни тексти в обговоренні. От і все. мене теж офіційно запрошували. Я просто не пішов: ми сиділи із зеленофронтівцями.

Віталій Укроп Рассоха Ігор у тебе є ще совість, Ігоре! Ось тому ти не пішов!!!

Віталій Укроп Та повага до тих хто загинув проти фуксів та богачів!!! А не жерти з ними та пити!

Рассоха Ігор Просто у Володі немає такої “кредитної історії” з Аваковим, як у мене. А на тій тусовці були різні люди. Були й корисні зустрічі. Володя потім звітував. Взагалі громадські діячі іноді тусуються не тільки з друзями і однодумцями.

Віталій Укроп А! Ну тоді дай йому орден кордради за мужність боротися з Фуксом за бухло!

Рассоха Ігор Політика – це часто “тусовки” з людьми, які зовсім не подобаються. Ми он колись у 2014 спільну прес-конференцію з Топазом проводили. І на Антимайдан я ходив на переговори. До речі, дость ефективні: більшість харків’ян звідти швидко розійшлася.

Віталій Укроп Ви жрете та випиваєте з Фуксом і Аваковим, завжди зі Світлимчною, так з ким ви виходити боротися?!! Яка нова Україна?!!

Віталій Укроп Вон це Шо! Так Володя агент котрого запустили перевчити Фукса жити

Рассоха Ігор Зі Світличною я зустрічаюся досить рідко. Треба б було частіше. А боротися ми виходимо не “проти кого”, а “за що”. За нову Україну. І для цього, зокрема, намагаємося тиснути на владу, вести з нею діалог, пропонувати зміни. А що ти пропонуєш? Валити їх прямо зараз? А Путін почекає?

Віталій Укроп Та вони друзі Путіна. Слухай, скільки ще чекати. 4 роки брехні

Рассоха Ігор Слухай, зайди на російські сайти: вони зовсім НЕ “друзі Путіна”. А чекати й не треба. Треба міняти систему, а не одного пройдисвіта на іншого. Я зовсім не пропоную “сидіти й чекати”. Просто дії мають бути з РОЗУМНОЮ МЕТОЮ.

Dmytro Synyak Підтримую! Я теж вважаю, що на разі альтернативи Порошенкові немає. (Принаймні, це точно не Саакашвілі, у якого я, до речі, свого часу брав інтерв’ю і відтак, можу сказати, що міг, принаймні відчути його). Кажучи про його здобутки, я б тільки ще згадав про реформу децентралізації влади, завдяки якій зараз почали активно розвиватися села і невеличкі міста.

Столько противоречий что аж голова кругом идёт! Вы, Игорь, из За и против. Белиберда какая-то получается. У меня вывод один с этой властью мы ничего хорошего своей стране не дадим. Оставим её и окончательно её разворуют. И справедливого суда вам нечего ждать с этой властью, они не дадут ни при каких условиях! И вы ошибаетесь, что очень мало людей поддерживает Saakashvili. Нас очень много! Ибо по делам судим! Езжайте в Грузию а можете не ехать а спросить здесь у Грузинов что такое для них Saakashvili! Вы прекрасно знаете что его не выгнали а он отбыл свои два срока навёл порядок и уехал в Америку работать, преподавать. А плодами его реформ пользуются до сих пор, и прославляют его. А грязью его поливают те,кто был наказан за коррупцию

Валерий Моргулис Гіршої маячні я давно не чув. Особливо вибір присяжних депутатськими фракціями. Мабуть вірус Гройсмана вразив декого, кто з ним пив пиво.

Рассоха Ігор Валерію, як чудово, ти прийшов вилікувати нас від маячні! Будь ласка, починай! Ти, як здорова і спокійна людина, звичайно, знаєш правильний рецепт лікування країни. Поділися ним, будь ласка, і всі ми одразу прозріємо!

Залишити відповідь