Loading...

Суддя подав в суд на Справедливий суд. І це не жарт – на нас чекає інтрига!

2018-01-05-На сторінці суду є таке повідомлення:
Червонозаводський районний суд м. Харкова
Дата/час 05.01.2018 14:00
№ Справи 646/7732/17
Сторони по справі Позивач: Чопенко Ярослав Вікторович, відповідач: Абраменко Олексій Володимирович, відповідач: Громадська організація “Антикорупційна рада”, представник позивача: Менів Олексій Ігорович
Суть позову: про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації
Адреса 61001, Харківська, м. Харків, майдан Героїв Небесної Сотні, 36
Форма судочинства Цивільні справи

Але що стоїть за цим повідомленням?

На сайті (відповідача ГО “Антикорупційна рада”) Справедливого суду (повна публікація за посиланням akrsud.kharkiv.ua) сказано наступне:

Привід явно надуманий, оскільки свого часу на сайті «СПРАВЕДЛИВОГО СУДУ», із посиланням на офіційні джерела, було розміщено інформацію про внесення в ЄРДР відомості про правопорушення Чопенка (Читайте статтю: Комментарий эксперта к «Опровержению» судьи ХOAC Я. Чопенко на статью А. Абраменко). Суддя не погодився з таким формулюванням і вирішив адресувати позов до нас, а не до тих численних ЗМІ, що оприлюднювали дану інформацію.

На що сподівається Чопенко, за допомогою чого хоче зґвалтувати судочинство, переламати через коліно рішення суду? Виявляється, що у його колеги — відомого в місті судді Плетньова — є помічниця, а її чоловік має спільний з мером бізнес, що повністю поріс корупційними зв’язками. Ось цей адмінресурс, на думку Чопенка, має повернути йому «чесне» ім’я…

…з одного боку інтереси судді вищої інстанції, а з іншого — Громадської організації «СПРАВЕДЛИВИЙ СУД».

Позивач – Чопенко Ярослав Вікторович
Згідно офіційної інформації https://court.gov.ua/sud2090/pro_sud/judges/ він суддя судової палати у кримінальних справах.
Вважає що публікація “Комментарий эксперта к «Опровержению» судьи ХOAC Я. Чопенко на статью А. Абраменко”
http://akrsud.kharkiv.ua/kommentariy-eksperta-k-oproverzheniyu-chopenko/ така що у судовому порядку потребує захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.
Звернення судді апеляційного суду Харківської області Ярослава Чопенко:

А хто є представник позивача: Менів Олексій Ігорович?
Чи є представник позивача Менів Олексій Ігорович адвокатом Кернеса Геннадія Адольфовича мені достеменно невідомо, але те що його адвокатське бюро представляло інтереси КП “Харківські теплові мережі” відомо точно.

Якщо загуглити то легко знайти таку інформацію на сторінці https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-08-07-001400-b видно що його адвокатське бюро виграло тендер “Послуги з юридичного консультування та юридичного представництва (Правова допомога пов`язана з розглядом господарськими судами всіх рівнів справи № 922/2087/17 за позовом ПрАТ «Харківська ТЕЦ-5» до КП «Харківські теплові мережі» про стягнення заборгованості)”
Найменування замовника: КП “Харківські теплові мережі”
Адвокатське бюро “Меніва Олексія”
#40915972 Переможець 800 000,00 UAH 07 серпня 2017 16:43

Далі ще цікавіше, виявляється у Менів Олексія Ігоровича дуже цікава дружина, дай Бог кожному таку.

Згідно поданої декларації ( детально тут https://declarations.com.ua/declaration/nacp_1838e2fa-1b20-4477-bc9e-60d785d8100b )
Декларант Менів Ярослава Олександрівна помічник судді у Апеляційному суді Харківської області.
Виторг на тендерах компаній:
10 517 531,91 UAH — В ЯКИХ ДЕКЛАРАНТ Є БЕНЕФІЦІАРОМ
Товариство з обмеженою відповідальністю «Євроенергохолдінг», (ЄДРПОУ 40159596) 8817531,91 грн.
Адвокатське бюро “Меніва Олексія”, (ЄДРПОУ 40915972) 1700000,00 грн.

А тепер питання, чого такі поважні люди, які заробляють мільйони та представляють інтереси великих комунальних підприємств, зайнялися судовим позовом через публікацію на сайті громадської організації? Ніхто не забороняє заробляти великі гроші та бути успішним, і це насправді добре, але все ж таки – чому настільки потужні люди взялись вести саме цю справу?

Інтригуюча судова справа, щось там не так, приходьте – буде цікаво.

Інформація на цій сторінці буде оновлюватись.
Ще є купа питань які цікаво розглянути.

Залишити відповідь