Loading...

Фестиваль Impreza: Будинок “Слово”

2018-03-04

4 березня 2018 року о 16-00 в Харківській філармонії (вул. Римарська, 21) в рамках фестивалю Impreza відбудеться показ  документального фільму Тараса Томенка “Будинок “Слово””.
Останній день фестивалю  буде кінематографічним.  Чому в філармонії показують кіно? Тому що воно не стільки про історію, про минуле, про страшне … Воно – дуже музичне,  і цей сучасний музичний контекст створений завдяки композитору Аллі Загайкевич. Тонке і вишукане музичне оформлення фільму концентрує своєрідний «музичний код» епохи «Розстріляного відродження» і створює настрій – іноді пронизливий, щемливий, іноді – веселий, безтурботний. Цей фільм просто необхідно побачити всім харків’янам – тим, хто і зараз живе поруч зі будинком «Слово» на вулиці Культури, тим, хто любить своє місто, тим, кому не байдуже.

Повнометражний документальний кінофільм “Будинок “Слово”” (2016).
Історія про те, як на тлі знищення селян винищували українську інтелігенцію, спеціально зібрану під одним дахом будинку письменників «Слово» у Харкові. Історія трагедії митців, чий рай обертається в пекло, коли система ламає художника.
Сценарій: Тарас Томенко, Любов Якимчук.
Режисер: Тарас Томенко.
Продюсери: Юлія Чернявська, Олег Щербина.
Виробництво: Fresh Production за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Благодійного фонду «Розвиток України».

Подія: https://www.facebook.com/events/559271877762703/

Детальніше про фільм: https://www.facebook.com/BudyinokSlovo/

Залишити відповідь