Loading...

204 роки Тарасу

204 роки Тарасу
Час минає, нещодавно ми відзначали 200 років, а вже 204. Тараса не забуваємо, чому?
Можливо тому що він взірець боротьби. Він був такий що завжди сучасний.
Відзначили 204 роки Тарасу Шевченко поруч з монументом йому у п’ятницю 09.03.2018 року о 18:00.

9 березня 2018 року в Харкові біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулась мистецька акція “Борітеся Поборете!” до 204-річчя Кобзаря. Організатор – ЄвроМайдан Харків. Розпочався захід із виконання “Реве та стогне..”. Весь вечір лунали вірші поета, зокрема і на фарсі. Батько Тарас став справжнім національним символом України, а його твори актуальні й сьогодні!

ХАРКІВ. ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ВЕЧІР В ПОРТРЕТАХ
Людей з пів сотні, може на пару десятків більше. Звучала поезія Кобзаря й про Кобзаря. Намотував на корбу звуки ліри лірник. А ще актор Микола Мох Микола Мох казав:”Влада провела свій захід о 10. Свобода о 12. Майданна громадськість о 18. І все це разом називається: “Обніміться, брати мої…”


СЛОВО ТАРАСА ВУСТАМИ ХАРКІВ’ЯН
Кобзар у Харкові не був. На Слобожанщині доїхав лише до Лебедина. Ще написав рядки, присвячені Квітці-Основ’яненку “Будеш, батьку, панувати поки живуть люди…” Дійшла до нас його поезія, яка в ці, шевченківські дні звучить у саду Шевченка.

Також в цей день були інші заходи

До 204-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка, мешканці міста Харків читають віршовані рядки великого Кобзаря.

Особливого значення ці рядки набувають у наш час. Час, коли Харків став прифронтовим містом, та містом, що стало трампліном в майбутнє як переселенцям з тимчасово окупованих територій так і його жителям від народження.

Це коротке відео – прояв поваги та шани до творчості Тараса Шевченка від письменника Сергія Жадана і голови ХОДА Юлії Світличної, священника Віктора Маринчака та голови Громадської ради при ХОДА Олексія Курцева, представника Харківської обласної громадської організації “Спілка Ветеранів АТО” Олександра Сергієва та призерки чемпіонатів Європи з водних видів спорту Катерини Садурської, представниці ПЛАСТу в Харківській області Ірини Голубєвої та засновниці Благодійної організації «Благодійний фонд «Сестра милосердя» Ярини Чаговець.

Свобода біля Тараса у день його народження 09.03.2018 р. провела мітинг в якому приймали участь праві сили Харкова.

Шевченко Т.Г. не грав на бандурі, але дуже глибоко відчував яка історична місія лягла на плечі кобзарів. Сучасні бандуристи з задоволенням виконують твори головного пророка Країни. Сподіваємося що захід проведений спільно з управлінням культури при ХОДА, Валківської РДА, Обласним центром молоді та представниками Громради при ХОДА положить початок проведенню неформальних патріотичих проектів. Окрема подяка УАЛ за співпрацю та надання площадки для виступу.

Залишити відповідь