Loading...

Прем’єра документальної стрічки “93: бій за Україну”

2018-03-31

У Харкові 31 березня о 17:00 в кінотеатрі «Боммер» буде представлена документальна стрічка про звитяжний шлях українського війська: “93: бій за Україну”. Новітня історія України у розповідях її творців. Автор фільму – Вадим Вейді, режисер – Лідія Гужва. За підтримки командира 93-ої бригади полковника Владислава Клочкова.

Фільм розповідає про звитяжний шлях українського війська з березня по листопад 2014 року, на прикладі 93-ої окремої гвардійської механізованої бригади, яка з перших днів гібридної війни виступила на захист Батьківщини, та відіграла провідну роль в боротьбі за територіальну цілісність, державний суверенітет і незалежність України.
Це розповіді військовослужбовців 93-ї бригади про героїчний шлях з’єднань, практично на всій лінії зіткнення проти російської навали.
Починаючи з березня 2014 року 93-тя бригада почала виконувати бойові завдання на Сході нашої країни, вирушивши на прикриття державного кордону на півночі Луганщини.
Згодом бійці бригади звільнили населені пункти на Дебальцевському та Донецькому напрямках, в тому числі Карлівку, Піски та Авдіївку.
В фільмі показано трагічні події Іловайська, де батальйонно-тактична група 93-ої ОМБр була знищена, але не переможена.
Завершується розповідь осінньою обороною Донецького летовища, за яку воїни 93-ої бригади та інші бійці отримали від ворога вже легендарну назву – Кіборги.
В фільмі використані унікальні кадри зняті самими ж бійцями на передовій. Перемоги та поразки, зростання бойового духу, героїзм і самопожертва бійців, що стали на захист Батьківщини від російської агресії…

Народження нової української армії!
Все це Ви зможете побачити на власні очі й почути від безпосередніх учасників подій у фільмі “93: бій за Україну”.

Історична довідка: 93-я Окрема Механізована Харківська Бригада, почесне звання Харківська здобула в боях у 2-й світовій війні за визволення міста Харків від німецької навали. Несучи доблесть поколінь, 70 років по тому бригада продовжує боронити рідну землю…

Додаткову інформацію про фільм можна найти за посиланням на сторінці facebook : “93: бій за Україну” https://www.facebook.com/events/1999656963608249/?ref=3&action_history=null
https://www.facebook.com/93battleforukraine/
Партнери показу:
Кінотеатр “Боммер” м. Харків, вул. Полтавский шлях, 6
https://bommer.com.ua/, www.facebook.com/BommerCinema/
Харківське державне авіаційне виробниче підприємство
www.facebook.com/KharkovStateAircraftManufacturingCompany/

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

https://www.facebook.com/events/1999656963608249/

Залишити відповідь