Loading...

Марш українського порядку. Одеса, 02.05.2018

31841834_1658364724283263_6585391746283208704_n

4 роки тому, 2 травня одесити-патріоти дали гідну відсіч кремлівським окупантам, врятували місто і не допустили перетворення Одеси на “народну республіку”. Якби орду “колорадів” 2 травня не зупинили, то Одеса б поринула в жахливі реалії низки районів Донецької та Луганської областей. Усі, хто був на українській стороні, 2 травня вчинили героїчний вчинок, захистивши місто від спроб кремлівських угруповань вчинити збройний заколот із кінцевою метою окупації Одеси Російською Федерацією. Не тільки для одеситів, але для всієї української Нації 2 травня — це день перемоги народу, який без остраху перед ворогом захистив своє місто від війни. Цього дня справжні патріоти вшановують героїзм українців, які відстояли в Одесі Український Порядок!
2 травня 2018 року декілька тисяч активістів Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, ВГО “Сокіл”, “Національного корпусу”, “Правого Сектора”, а також інших націоналістичних організацій пройшли Маршем українського порядку вулицями Одеси. Таким чином українці відзначили річницю подій 2 травня 2014 року, коли одесити відстояли місто у протистоянні промосковським терористам. Учасники акції скандували традиційні націоналістичні гасла: “Україна – понад усе!”, “Слава нації – смерть ворогам”, “Одеса – це Україна” та “Москалів – на ножі”, “Одна єдина соборна Україна” тощо. Крім того, активісти тримали у своїх руках українські та червоно-чорні стяги.  Колона  традиційно пройшла від пам’ятника Тарасу Шевченку до Соборної площі, де поклали квіти на місці загибелі Героїв 2 травня – проукраїнських активістів Ігоря Іванова та Андрія Бірюкова. Пам’ять про них вшанували хвилиною мовчання.
Завершився марш мітингом, де перед присутніми виступили лідери організацій. Зокрема, очільник ВО “Свобода” Олег Тягнибок. Він наголосив на важливості цього дня в історії не лише для Одеси, але й усієї держави. “Сьогодні, 2 травня ‒ надзвичайно важливий для історії українських перемоги день. І 4 роки по тому, як відбулася ця героїчна для українців подія, її маршем вулицями Одеси відзначають українські націоналісти. Але я більш ніж переконаний, що незабаром настане час ‒ і це буде загальнонаціонально визнаний день. Бо 2 травня 2014 року була фактично зупинена московська агресія в частині путінського проекту “Русская вєсна”.
Може, вже багато хто забув про це, але давайте перенесемося в 2014 рік. Тоді московські окупанти-агресори через перебрання влади у восьми областях України, в тому числі на Одещині, хотіли створити тут так звану Новоросію. І саме завдяки патріотизму й героїзму українців, які загинули на розі Дерибасівської і Преображенської, вдалося зупинити цю московську захланну навалу. Це була демонстрація української сили”, ‒ заявив Голова ВО “Свобода”.
Також до слова був запрошений сокілець Костянтин Шторм, який зазначив: “2 травня, коли на нас напали російські колабораціоністи – ми дали справжню гідну відсіч. Ми показали цій владі, яка веде нашу країну до капітуляції, як потрібно проводити за декілька годин антитерористичну операцію. І я переконаний в тому, що наш великий похід лише розпочинається. Ті звитяги, ті славні дати, що були у нас за спиною – це вже минуле. Наше справжнє славне заслужене минуле. Надалі нас чекає великий і клопіткий шлях, по якому пройдемо настільки впевнено, що наша держава побудує всередині себе справжню соціальну і національну справедливість!”.
Ми відзначаємо подвиг живих і загиблих героїв другого травня, які затвердили і відстояли в Одесі Український Порядок!  2 травня 2018 року українські націоналісти вкотре довели, що Одеса – українське місто.
Так завжди було, є і буде!

Україна – Понад Усе!
Слава Україні!

Джерела: 
http://svoboda.org.ua/news/events/00122322/
https://www.facebook.com/vgosokil/posts/1246696185465234
https://www.facebook.com/ndrugua/posts/461442824293271
https://pravyysektor.info/novyny/marsh-ukrayinskogo-poryadku-vidbuvsya-v-odesi
https://24tv.ua/moskaliv__na_nozhi_v_odesi_natsionalisti_marshem_zgadali_pro_tragichni_podiyi_2_travnya_n961697

 Відео:
https://www.facebook.com/RadioSvoboda.Org/videos/10155819577271843/
https://www.facebook.com/politicalpartynationalcorps/videos/1624236701025855/

Залишити відповідь