Loading...

У Харкові презентують книгу Назара Розлуцького “Нотатник мобілізованого”

19-06-201819 червня 2018 року в Харкові презентують книгу Назара Розлуцького “Нотатник мобілізованого”:
17:00 – книгарня “Є” (вул. Сумська, 3). Модерує Остап Микитюк;
19-00 – затишна зала ресторану Mafia (вул. Ярослава Мудрого, 37), в рамках проекту Мистецькі Вівторки із Марко Терен.  

Отож, ця книга не про війну і не про солдатів, хоча і те й інше у ній присутнє. Це спроба автора «…ретроспективно відтворити основні віхи свого перебування на фронті. Це спогади одного з тисяч рядових бійців української армії про те, як він жив, чим займався і про що думав під час своєї служби і війни. У них не дається критичних оцінок командуванню та керівництву, окрім безпосереднього командування, із яким я особисто знайомий. Тут немає аналізу тактичної і стратегічної ситуації, тактико-технічних показників зброї, розлогих описів бойових дій, загальноармійських особливостей служби. Натомість тут більше йдеться про побут нашої артбатареї, про стосунки бійців із місцевим населенням, командуванням та між собою, про різні випадки, що траплялися зі мною або побратимами, про собак і котів, які стали повноправними членами нашої бойової сім’ї. Однак навіть у такому контексті ці спогади не є повноцінною історією 6-ї батареї 2-го артилерійського дивізіону 55-ї окремої артилерійської бригади. Швидше це є історія моїх приватних вражень під час служби в армії і війни на Донбасі ― думаю, таке визначення для цієї книги буде найбільш оптимальним…».

Nazar Rozlutsky – історик, дослідник історії УПА та історії української діаспори, поет, прозаїк, в 2015-16 роках служив у 55-й окремій артилерійській бригаді, старший науковий співробітник Музею української діаспори. Народився в Івано-Франківську, нині проживає у Києві. Назар є лауреатом поетичного фестивалю «Ірпінський Парнас», учасник поетичного фестивалю «Лицар Карпат», «Холодноярського поетичного батлу» та ін.  В Харкові презентуватиме свою нову книгу “Нотатник мобілізованого”, в якій розповідає про власний досвід участі в російсько-українській війні.

Автор наголошує, що ця книга – не про війну загалом, і навіть не про 55-ту бригаду в 2015-16 роках. Вона про те, як сприймає війну цивільна людина, якій в силу обставин і власного вибору доводиться брати до рук зброю і захищати свою землю.

Події:
https://www.facebook.com/events/240753956502376/
https://www.facebook.com/events/238770503561490/ 

Залишити відповідь