Loading...

Харків приєднається до міжнародного Дня музики – 2018

23.06.201823 червня 2018 року Харків приєднається до міжнародного Дня музики, яке одночасно відбуватиметься в 700 містах і 140 країн світу. Це понад  40 майданчиків по всьому місту: міські кафе, торговельні центри, клуби, музеї, вуличні сцени. Ви зможете почути найкращих харківських музикантів або виступити самостійно, взяти участь в музичному джемі, навчитися танцювати і не тільки. А головне – будь-яке дійство в цей день безкоштовно для слухачів і учасників. Організатор – Культурна Агенція ∀ .
День музики проходить в Харкові в п’ятий раз. Щороку збільшується масштаб фестивалю: з’являються нові майданчики, стилі, музиканти та проекти з суміжних сфер мистецтва. В цьому році фестиваль стане майданчиком для багатьох молодих музикантів, а більш досвідчені і відомі їхні колеги приготують приємні сюрпризи.
Вперше беруть участь серйозні інституції: відкриє фестиваль виступ оркестру і солістів Сxid OPERA на ступенях ХНАТОБу. Гості фестивалю першими побачать презентацію фрагмента нової опери “Сват мимоволі”. Також в цей день Харківська обласна філармонія запрошує мешканців міста на відкриту репетицію симфонічного оркестру і органний концерт. Окремою подією стане майданчик духових оркестрів, який також розташується перед Оперним театром.
Учасники харківського кобзарського цеху Назар Чорношличник та Кость Черемський прочитають лекцію «Бандуристи та урбан-культура Харкова» в галереї “Мистецтво Слобожанщини”, Працюватимуть концертні площадки біля пам’ятника Шевченку, на майдані Конституції, біля пам’ятника закоханим (метро «Архітектора Бекетова»), в сквері “Стрілка”,  біля пам’ятника Ярославу Мудрому, а також багато інших.
З повною програмою можна ознайомитись за посиланням: https://goo.gl/XQCCTh

“День музики – масштабний волонтерський проект, створений харків’янами для харків’ян. Ми хочемо подарувати місту свято і зробити так, щоб якомога більше людей змогло прийняти в ньому участь, і побачити скільки всього цікавого є в нашому місті. Головне правило” Дня музики “у усьому світі – вільна музика, вільний простір. Ми запрошуємо всіх, хто любить музику, виходити на вулицю з музичними інструментами і приєднуватися до свята “, – розповідає співорганізатор Дня музики Аліна Ханбабаєва.

Подія: https://www.facebook.com/events/201270037153353/

Джерело: https://kh.vgorode.ua/news/dosuh_y_eda/366885-40-lokatsyi-ulychnoe-fortepyano-veloparad-kharkovchan-zovut-na-den-muzyky

 

Залишити відповідь