Loading...

22 річниця Конституції України – святкова церемонія

2018-06-2828 червня 2018 року в Харкові відбудеться святкова церемонія покладання квітів до монументу Незалежності України з нагоди 22-ої річниці Конституції України. Організатор – Харківська обласна державна адміністрація. Збір на майдані Конституції. Початок о 10-00. Приєднуйтесь!
День Конституції України святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України того ж дня 1996 року. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
Як зазначив голова ВР України Андрій Парубій в своєму Зверненні, велика історія становлення української конституційної традиції є набагато давнішою. “Від «Руської Правди» — одного з перших в Європі кодексів законів, складених за часів великого князя київського Ярослава Мудрого, через Конституцію гетьмана Пилипа Орлика «Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького» — до сучасної Конституції України впродовж тисячоліття формувалася і гартувалася правосвідомість української державної нації як невіддільної частини і одного з джерел європейської цивілізації та її правових основ.”
Співкоординатор харківського Євромайдану, відомий журналіст Володимир Чистилін зауважив: “Перед святом хочеться нагадати ст. 3 Конституції України. “Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави”.

Чистилін Конституція

Залишити відповідь