Loading...

Презентація книги Марко Терен «Вітру голоси»

27.07.018

27 липня 2018 року о 19-00 в Харкові в сімейному ресторані Mafia (вул. Ярослава Мудрого, 37) відбудеться презентація збірки «Вітру голоси». Книга, яка гармонійно поєднала в собі неповторні вірші Марко Терен й талановиті ілюстрації Маргарити Вінклер.
«Вітру голоси» – це розповідь довжиною в безліч історій. Атмосфера книги – це світ, у який хочеться повертатися, в якому хочеться залишитися назавжди.  Автор поділиться своїми емоціями, розповідями про творчий процес та віршами, які ще не були надруковані, а також обіцяє пригощати гостей лавандовим лимонадом та солодкими капкейками. Модерує неперевершена Марія Козиренко. Акомпануватиме Дмитро Титаренко. Ласкаво просимо!

Марко Терен: “Вітру голоси» – книга, яка вимальовувалася поступово, вірш за віршем, історія за історією. Випліталася із буденності та надій, з переживань та розчарувань, із див та впевненості у тому, що всесвіт на боці мрійників.
Півтора роки після попередньої збірки «Іншими очима» знадобилися для того, щоб змінити курс та обрати для себе стратегію неспокою в творчому пошуку. Півтора роки знадобилися мені для того, щоб тримаючи в руках роздруковані на аркушах вірші сказати собі: час настав.
Не легко було повірити в себе, відкинути всі страхи. Але кожен коментар моїх підписників на авторській сторінці, кожен читацький лист у приватні повідомлення, очі глядачів після виступів та щира підтримка тих, хто чекав на книгу й просив про неї, зробили свою справу.
Попри те, що реакція на рукопис була позитивною, ті, хто перечитували його, залишалися задоволені та зацікавлені, був й момент хвилювань та розпачу, коли категоричний заклик не віддавати книгу у друк примусив мене засумніватися, затамувати подих і пригальмувати процес. Не можу сказати, що такі речі чути приємно, що негативне враження після почутого минає швидко. Але я завжди знала, що бачу перед собою готову книгу. Працюючи над нею, я була готова до того, що відгуки та реакції будуть різні. І це не є погано, це є добре. Головне, щоб відгуки були, бо якщо їх немає, то і праця марна, не цікава нікому.
Тримаючи рукопис і розкладаючи його по розділах я заплющувала очі та уявляла собі послідовність та ілюстрації, які б прикрашали сторінки книги. Всесвіт любить мене, тож і в пошуках ілюстратора мені дуже пощастило. Коли я познайомилася з молодою львівською художницею Маргаритою Вінклер, то на її питання: «якими мають бути художні доповнення?», я відповіла інтуїтивно: «такими, щоб в книзі схотілося жити, щоб вона була цілим світом, зі своєю атмосферою, куди читачеві схочеться повертатися».
Маргарита зуміла зробити саме те, чого я хотіла, саме так, як я уявляла собі це, заплющуючи очі. І я щаслива, коли тримаю в руках «Вітру голоси», бо відчуваю: світ всередині книги особливий, неповторний і саме такий, яким я хотіла показати його читачеві.

Подія: https://www.facebook.com/events/169594280579754/

27 липня 2018 року в Харкові в затишній залі сімейного ресторану Mafia відбулась презентація книги відомої харківської поетки, учасниці літературного угрупування NETWORчі чарівної Марко Терен “Вітру голоси”. Авторка розповіла про свою нову збірку, прочитала вірші та відповіла на запитання. Модерувала захід неперевершена Марія Козиренко.

Відеозвіт “Євромайдан Харків”:

 

Залишити відповідь