Loading...

Виставка декоративно-прикладного мистецтва «Слобожанське розмаїття»

2018-08-14З 14 серпня по 14 вересня 2018 року КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує обласну виставку декоративно-прикладного мистецтва «Слобожанське розмаїття».
Виставка більшою мірою сфокусована на репрезентації творів майстрів народної творчості, як автентичних етносувенірів. Їх популяризація підтримує ідею брендування України як країни майстрів, і Слобожанщини як яскравого творчого регіону з глибокими самобутніми традиціями.
Основна частина експозиції – це роботи обласного конкурсу «Слобожанський сувенір», їх доповнюють оригінальні поза конкурсні роботи майстрів народної творчості та колекція витинанок Валківської школи мистецтв.

Конкурс «Слобожанський сувенір» започатковано Обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради. Всього на конкурс представлено понад 60 зразків сувенірних виробів з 15 районів Харківської області, а також міст Ізюм, Первомайський та Харків. Конкурсні роботи представлені у двох номінаціях: «Сувенір району Харківської області» і «Сувенір Харківщини».
Для організаторів цей конкурс став певним дослідженням сутності сувеніру, пошуком найбільш цікавих форм, вивченням творчого потенціалу Слобожанщини. А для майстрів – викликом та випробуванням власних творчих сил, можливістю поглянути на власні вироби з точки зору комерційної і туристичної привабливості.
Окрім предметних сувенірів на відкритті виставки буде презентовано проект «Сувенір своїми руками» від арт-подорожей «Помандруємо», а майстриня Оксана Менткевич познайомить гостей з традиційними українськими обрядовими стравами.

Відкриття виставки відбудеться 14 серпня 2018 року о 15.00.

Час роботи: з 10.00 до 17.30, вихідний – субота, неділя.
Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.
Довідки за тел.: (057) 725-12-46
Детальніше про подію – на сайті: culturа.kh.ua

Джерело: http://www.cultura.kh.ua/uk/previews/6005-vistavka-dekorativno-prikladnogo-mistetstva-slobozhanske-rozmayittja

Залишити відповідь