Loading...

Показ фільму “Ампутація” в Харкові

Ампутація - показ фільму25 жовтня 2018 року о 17-00 в кінотеатрі “Планета Кіно” (“Французький бульвар”, вулиця Академіка Павлова, 44 Б)  в рамках Міжнародного кінофестивалю документальних та художніх фільмів Kharkiv MeetDocs відбудеться показ фільму “Ампутація” та зустріч з режисером.

«Ампутація» – фільм про травму. Герої фільму – 12 військових, які повернулися з російсько-української війни, позбавлені кінцівок. Як жити далі? Пам’ятати або забувати? Ампутація – багатовимірна метафора: відсіченої частини тіла, території країни, людської свідомості.
Серед героїв фільму – військові Миша Ващенко, Vadim Dovgoruk, Ілля Шувалов, Сергій Романовський, Владислав Кузнєцов, Валерій Кузниченко, Леонід Лобчук та ін., волонтер Alena Solovyova, протезисти Natalya Klimenko, OLeksandr Stetsenko та ін.
Серед ключових епізодів фільму – фрагменти промови Viktor Marynchak на відкритті Ігри Героїв, записи змагань СИЛА НАЦІЇ, роздуми про кіберреволюцію в майстерні Bob Basset, записи бойових вчень на полігоні у Башкіровці, у військових шпиталях, майстернях протезистів, розмови з бійцями.

Автори фільму стверджують: «Ми не розповідаємо лінійних історій українських солдат, які втратили кінцівки. Ми працюємо з образами, асоціаціями, настроєм. Наші співавтори – художники Караваджо і Рембрандт, композитори Олександр Бакші, Гія Канчелі і ще десяток композиторів (всі вони співпрацювали з нами безкорисно).

Автори сценарію і режисери – Ігор Померанцев і Лідія Стародубцева
Камера, монтаж, звукорежисура – Лідія Стародубцева.
Спільне виробництво Радіо Свобода (США) та Media Topos Films (Україна).

Вхід вільний – для запрошених, ветеранів АТО, героїв фільму (100 місць)
Вхід за квитками – для всіх інших (ціна квитка 60 грн. – 40 місць)
Щоб отримати запрошення на показ, достатньо надіслати особисте повідомлення на Фейсбуці Лідії Стародубцевої (Lidia Starodubtseva).

Подія: https://www.facebook.com/events/285118258770675/