Loading...

Радіодиктант національної єдності у Харкові

45282678_2076328199130969_1969715587273719808_nСуспільний мовник UA: Харків запрошує усіх охочих написати радіодиктант національної єдності.  Найбільший мовний флешмоб. Для всіх, хто знає і любить, або тільки вчить українську. Радіодиктант — це не тільки випробування грамотності, це відчуття спорідненості.

Коли: 9 листопада 2018 року, п’ятниця, 11:00
Де: Національний університет ім. Каразіна (пл. Свободи, 4), центральний корпус, Велика хімічна аудиторія: права сторона, 10 поверх.
Вхід вільний, відвідувачів скеровуватимуть волонтери.  При собі мати:
аркуш паперу та ручку.

Диктант триває 20 хвилин, текст щороку оригінальний, створюється спеціально: він складається із 100-120 слів і не містить авторських знаків чи суперечливих орфограм.
Усі охочі зможуть надіслати диктант для перевірки: звичайною або електронною поштою на адресу Українського радіо. Або ж дочекатися оприлюднення тексту і знайти помилки (або переконатися у бездоганній грамотності) самостійно. Диктанти після перевірки не повертаються і “оцінки” не оголошуються. Проте іспитники, які не зробили жодної помилки, отримують винагороду.

Українська – це модно!
Приходьте до університету, занурюйтеся в студентську атмосферу у великій аудиторії-амфітеатрі або синхронізуйтеся з іншими іспитниками віддалено: вмикайте Українське радіо і пишіть диктант вдома чи на роботі.

Подія: https://www.facebook.com/events/2241945412690943/

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності — звучить на Першому каналі Українського радіо у День української писемності та мови — 9 листопада. Він не має на меті перевірку грамотності, а задуманий як своєрідний флешмоб — акція єднання навколо мови.  Кількість учасників радіодиктанту постійно зростає, а географія — поширюється. Листи надсилають слухачі різного віку з усіх областей України та з-за кордону.
Кількість переможців – щороку різна: від двох до сотні. Жодного року не було такого, щоб ніхто не переміг.
Участь у радіодиктанті централізовано беруть учасники із різних країн. Наприклад, у Ягеллонському університеті у Кракові його пишуть студенти, які вивчають українську мову як іноземну. А радіо “Люблін” запрошує усіх писати у свою студію. Збираються щороку на радіодиктант українці в Китаї та Австралії, США та Канаді. Загалом щороку щонайменше три десятки учасників-інших країн.

Джерело: https://uk.wikipedia.org/wiki/Радіодиктант_національної_єдності