Loading...

Персональна виставка “Ой радуйся, земле!” Олесі Вакуленко

50775331_2461606520576658_7021726308631576576_n31 січня 2019 року о 16-00 в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться урочисте відкриття виставки Олесі Вакуленко “Ой радуйся, земле!”.
На виставці представлені роботи в жанрах декоративного розпису, витинанки, графіки, а також сукні з авторської колекції ексклюзивного одягу з ручним розписом «Дерево життя» та розмальований посуд. Всі твори створені у власному авторському стилі за мотивами українського народного мистецтва.
Також на відкритті відбудеться презентація авторського настінного календаря “Українські зодіаки”. Виставка триватиме з 31 січня до кінця лютого.

Вакуленко Олеся Олександрівна – молода харківська художниця і дизайнер, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, наймолодший представник мистецької династії Самарської-Вакуленків. Працює в жанрах українського декоративного розпису, книжкової і станкової графіки, витинанки, батику, розпису одягу та посуду, графічного дизайну. Головне в її різноплановій творчості – це органічне поєднання сучасних елементів з традиційними українськими мотивами та їх авторське переосмислення.
Олеся проілюструвала більше 20 книг для різних видавництв Харкова, Києва та Львова, а також є автором кількох антистрес-розмальовок за мотивами українського народного мистецтва, перша з яких, “Я люблю Україну”, стала бестселером 2015 року. Роботи Олесі виставлялися на численних колективних і персональних виставках в Україні, Франції, Німеччині, Польщі, Словаччині, Сербії, Казахстані та ін. Одяг з її ручним розписом був представлений на численних показах в Україні і за кордоном, колекція суконь “Дерево життя” здобула І місце на Міжнародному модному етнічному марафоні в рамках міжнародної виставки “Експо-2017” в Астані, Казахстан. Також Олеся кількаразово була відзначена стипендією Президента України молодим майстрам народної творчості.

Подія: https://www.facebook.com/events/956394837893482/