Loading...

22 лютого 2019 згадали нашу перемогу у 2014 та величезну трагедію у 2015 році

2019-02-22 22 лютого 2014 та 22 лютого 2015

У п’ятницю, 22 лютого 2019 року, о 14:00 патріотична спільнота нашому міста відзначає П’яту річницю перемоги харківського Євромайдану. Саме завдяки тому, що десятки тисяч городян у цей день 2014 року вийшли до Палацу Спорту, Януковичу та його банді не вдалось реалізувати сценарій роз’єднання України. У той історичний момент Росія вже чекала сигналу по відокремленню Південного-Сходу від іншої частини країни і готувала повномасштабне вторгнення на запрошення формально ще легітимного президента. Саме харків’яни 22 лютого 2014 року врятували Україну від розколу і не дали реалізуватися планам Путіна по руйнуванню нашої держави. Переможна хода кількох десятків тисяч громадян від Палацу Спорту до площі Свободи стала кульмінацією харківського Євромайдану.
Янукович, Добкін, Кернес та інші діячі злочинного режиму тоді залишили країну, але Революція Гідності продовжилась і триває надалі.

Через рік у пам’ять про ті історичні події харків’яни знову вийшли до Палацу Спорту. Але під час ходи 22 лютого 2015 року пролунав вибух. Від міни, закладеної проросійськими терористами, загинули четверо патріотів: Данило Дідик, Микола Мельничук, Вадим Рибальченко та Ігор Толмачов. Ще десятки харків’ян отримали серйозні поранення. Лише завдяки диву та автівки, що прийняла на себе уламки від розриву міни, вдалось уникнути величезної кількості загиблих.

Щороку у цей день, 22 лютого, харків’яни збираються біля меморіального каменю, що неподалік Палацу Спорту, аби згадати про ці історичні події. Перемога і трагедія тут назавжди скріплені кров’ю наших побратимів. Важливий день для Харкова і всієї України, про який ми не маємо право забувати.
У п’ятницю, 22 лютого 2019 року, о 14.00 запрошуємо всіх для кого дорогі ідеали Революції Гідності на мітинг-реквієм, що відбудеться біля каменю біля Палацу Спорту. Згадаємо перемогу, наших хлопців та живу історію Харкова!