Loading...

MozartKharkivMusicFest. Програма заходів

53093784_1737031696398295_4171988483801350144_n23 березня – 7 квітня 2019 року відбудеться MozartKharkivMusicFest. KharkivMusicFest – це фестиваль, який не тільки наповнює весняний Харків класичною музикою, а й позначає Харків на культурній мапі світу. Фестиваль цього року включає в себе чотири різножанрових концерти: унікальний для України проект міжнародного фестивального оркестру, що складається з музикантів з шести країн; концерт ансамблю музикантів всесвітньовідомого оркестру, що виконує музику в автентичній манері та на історичних інструментах; сольний концерт піаніста, який активно виступає в кращих світових залах з багатотисячною аудиторією; оперний гала з солістами провідних європейських оперних театрів.

В цьому році KharkivMusicFest відкриває новий комунікаційний напрямок – KharkivMusicForum, який повинен стати майданчиком для спілкування між ініціаторами культурних проектів, культурними менеджерами, музичними діячами, державними органами культури та мистецтва, а також меценатами і культурними фондами.

Найважливішим пріоритетом KharkivMusicFest залишається просвітницька та освітня складова. Фестиваль продовжує вже традиційні лекції-презентації в загальноосвітніх школах та майстер-класи для учнів музичних шкіл та вишів. В KharkivMusicFest-2019 цей напрямок посилюється появою серії безкоштовних лекцій-концертів провідних музикознавців України, дитячим музичним табором з акцентом на класичну музику, і зустрічами меломанів в затишній атмосфері за чашкою чаю.

KharkivMusicFest- фестиваль не тільки для відвідувачів концертних залів. Розфарбовані художниками і встановлені на різних локаціях міста піаніно доступні для всіх бажаючих показати свої таланти – від дітей до професіоналів. А оперні флешмоби допоможуть відкрити в собі любителів опер Моцарта серед випадкових перехожих.

Тож чекаємо вас на заходах KharkivMusicFest-2019 і сподіваємося, що він принесе у ваше життя безліч радісних емоцій та вражень!

Детальніше:
http://kharkivmusicfest.com
https://www.facebook.com/kharkivmusicfest/

 Програма заходів

Концерт «Viva Mozart!»
Твори Моцарта у виконанні Міжнародного Фестивального оркестру KharkivMusicFest з солістами з Австрії, Грузії, Німеччини, Польщі, Чехії та України
23 березня. 19:00. Харківська філармонія
Концерт «Sextuor Rameau»
Твори Ж.- Ф. Рамо у виконанні секстету “Музикантів Лувра” (Франція)
29 березня. 19:00. Харківська філармонія
Концерт Джорджа Лі
Твори Бетховена та Шумана у виконанні піаніста Джорджа Лі (Китай-США)
2 квітня. 19:00. Харківська філармонія
Концерт «Mozart Gala»
Оперні шедеври Моцарта у виконанні солістів кращих європейських театрів під орудою диригента Андрія Юркевича
7 квітня. 18:00. ХНАТОБ ім. Лисенка
Kharkiv Music Forum
Перший професійний форум класичної музики в Україні
23 березня. 11:00. Харківська філармонія

Amadeus Camp
Дитячий музичний табір з акцентом на класичну музику
23 — 30 березня. «Honey Music Studio»,
вул. Благовіщенська, 13.

Цього року #kharkivmusicfest спільно з Honey Music Studio презентує маленьким харків’янам новий проект фестивалю – дитячий музичний табір #AmadeusCamp. Це 8 днів творчості, фантазії, музичних відкриттів, та акторських перевтілень.
Під час весняних канікул з 23 по 30 березня діти віком від 6 до 14 років незалежно від свого музичного досвіду зможуть взяти участь у створенні музичного спектаклю.
Насичена програма Amadeus Camp передбачає унікальні зустрічі з українськими та зарубіжними зірками класичної музики, заняття музикою, хореографією, акторською майстерністю, екскурсії та майстер-класи, і власне, постановку музичного спектаклю.
Музичний лекторій Amadeus Talk
Серія безкоштовних лекцій про класичну музику для широкої аудиторії. Лектори — провідні музичні діячі та просвітителі України.
24 березня. 15:00. Ірина Сухленко “Занурення в класику – від “треба” до “хочу”, або Класична музика у вихованні сучасної дитини”.
Ірина Сухленко (Харків) – піаністка, викладач в клубі Монтесорі, викладач ХНУМ ім. І. П. Котляревського, одна з засновниць проекта “Дитяча філармонія”.
26 березня. 18:30. Любов Морозова #МоцартНаш”
Любов Морозова (Київ) – музикознавиця, музична критикиня, теле- та радіоведуча. Художня керівничка Kyiv Fantastic Orchestra (Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України).
Кураторка музичних програм культурних форумів «Донкульт» (Київ,2014; Львів,2015), «ГаліціяКульт» (Харків,2016), проекту нової української музики «New Ukrainian Soundscapes» в рамках III і IV фестивалю ODESSA CLASSICS (Одеса, 2017, 2018).
28 березня. 18:30. Олександр Пустовіт “Моцарт-парадоксаліст”
Олександр Пустовіт (Київ) – культуролог, пушкініст, музикознавець, кандидат фізико-математичних наук, професор кафедри філософії МАУП. Автор музичних передач на радіо, та освітнього проекту “Жива опера”.
3 квітня. 18:30. Анна Гадецька “Моцарт і Моцарт: досвід режисерського оновлення. Як Селларс, Кастелуччі, Черняков, Бехтольф, МакБерні,Арнонкур і компанія опери Моцарта ставили, та що з цього вийшло”.
Анна Гадецька (Київ) – музичний культуролог, кандидат мистецтвознавства. Програмний директор платформи “Open Opera Ukraine”. Викладає (і.о.доцента кафедри теорії та історії культури) в Національній музичній академії України ім. П. І. Чайковського. Лектор освітньої платформи “Культурний проект”, куратор напрямку “Культурний туризм. Опера”. Автор і ведуча численних проектів, пов’язаних зі старовинною музикою.
6 квітня. 15:00. Юлія Ніколаєвська “Моцарт і джаз: безкінечне наближення”.
Юлія Ніколаєвська – музикознавиця, куратор фестивалів сучасної музики “#Impreza”, “Дні нової музики. Харків”, “Новые пространства звука”. Автор та ведуча проекту концертів-лекцій “Piano 119”, ведуча радіопередачі «Говорити. Грати. Співати» (UA: Харків),
Спів-лектор і музикант: Сергій Давидов
Харківська філармонія.

ArtPiano
Розфарбовані піаніно на різних локаціях міста
7 березня – 7 квітня
Торговельні центри та інші несподівані локації

Майстер-класи
Майстер-класи музикантів Міжнародного Фестивального оркестру KharkivMusicFest
24 березня. 10:00
Місце проведення уточнюється

Освітня програма
Лекції та презентації про класичну музику у загальноосвітніх школах
25 березня – 5 квітня
Загальноосвітні школи

Фестивальний клуб
Обговорення та прослуховування класичної музики в ексклюзивній атмосфері
Місце та час проведення уточнюється

Оперні флешмоби
Опери Моцарта на незвичних міських локаціях
24 березня – 7 квітня
Торговельні центри, транспорт та інші локації