Loading...

“День Музики – 2019” відбудеться в Харкові 21-22 червня

День Музики21-22 червня 2019 року Харків у шостий раз порине в творчу атмосферу “Дня Музики”. Про особливості цьогорічного фестивалю розповіли 28 березня на прес-конференції в медіацентрі “Накіпело” директор фестивалю Олексій Машиць та pr-директор Аліна Ханбабаєва.
“День Музики” народився у Франції в далекому 1982 році. Це була ініціатива Міністра культури Франції Жака Ленга, який звернув увагу на те, як багато французів володіє музичними інструментами, Він закликав усіх французів виходити на вулиці в найдовший день у році, 21 червня, та наповнювати міста музикою. Відтоді минуло 37 років, і наразі понад 100 країн, декілька сотень міст наповнюють вулиці звуком у «День Музики».
Харків – також частина великої події, коли вся кулька Земля пульсує музикою. Це свято всіх музичних стилів і напрямків на відкритих майданчиках і в приміщеннях, у дворах, галереях, торгових центрах, соборах, площах і немає кінця цьому списку. У понад сотні країнах, де проходить «День музики», вхід на всі майданчики безкоштовний, тому організатори не платять гонорари. «День Музики» – некомерційний захід, створене людьми для людей.
Реєстрація учасників триватиме до 5 травня за посиланням: https://goo.gl/forms/iBTrQYjkP2o5d81m2
Організатори “Дня Музики” закликають всіх небайдужих підтримати фестиваль. Це можна зробити як фінансово так і розповсюджуючи інформацію про свято музики. Підтримати проект на “Спільнокошт” можна за посиланням:
https://biggggidea.com/project/kharkiv_music_day_2019/

Детальніше про фестиваль: https://www.facebook.com/musicday.kh/

Прес-конференція: