Loading...

Прем’єра фільму “Малевич” в арт-клубі “Malevich”

2019-04-18- Прем'єра фільму "Малевич" в арт-клубі "Malevich"
Ми починаємо культурну експансію «П’ятого Харкова»!

На нас чекає:
– Довгоочікувана прем’єра у Харкові документального фільму «Малевич» (2019 р.)!

Зйомки проходили в Україні, Польщі, Білорусі, США і РФ. У фільмі використані матеріали багатьох архівів та музеїв, як українських, так й іноземних. Картина розповідає про життя і творчість одного із найвідоміших художників ХХ ст. Казимира Малевича та його вплив на світову культуру. Основна ідея кінострічки – розповісти про зв’язок художника з Україною.

Перед показом фільму відбудеться коротка лекція на тему «Вкрадений авангард». Про видатний мистецький скарб та чому нам треба позбутись комплексу меншовартості розповість кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри медіакомунікацій ХНУ ім.Каразіна, доцент кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв Ольга Квітка.
Мова піде про те, яку роль зіграв авангардний живопис України і, зокрема, Харкова, в контексті світової культури.

– Під час заходу відбудеться інтерактивний мистецький конкурс. Кожен присутній зможе намалювати свій чорний квадрат. За підсумками конкурсу компетентне журі обере переможців у відповідних номінаціях.

Ексклюзивний показ у Харкові став можливим за сприяння Державного агентства України з питань кіно, Харківської облдержадміністрації, БФ «Nova Ukraine», кінокомпанії Fresh Production Group.

Чекаємо всіх на прем’єру фільму «Малевич» у Харкові. Понеділок, 8 квітня, о 19.00 в арт-клубі «Малевич» (Харків, вул.Пушкінська,10, праворуч від синагоги).

Вхід вільний!

Назва «Малевич»
Вид неігровий, повнометражний.
Жанр документальний.
Хронометраж фактичний 88,42 хв.

Стрічку «Малевич» створено у міжнародній копродукції України (компанія Fresh Production Group, продюсери Олег Щербина, Юлія Чернявська, Євген та Ольга Захарови) та Італії (компанія Pilgrim Film, продюсери Андреа Ман’яні, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо і Кіара Барбо) за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії.
Режисером стрічки є Володимир Луцький, за участі Ігоря Малахова.
Креативний продюсер, автор сценарію – Тетяна Філевська.
Автор сценарію Ігор Малахов
Оператор-постановник Роман Єленський
Композитор Володимир Сивицький
Зйомки проходили в Україні, Польщі, Білорусі, США і РФ. У фільмі використані матеріали багатьох архівів та музеїв, як українських, так й іноземних.
Картина розповідає про життя і творчість одного із найвідоміших художників ХХ ст. Казимира Малевича та його вплив на світову культуру. Основна ідея фільму – розповісти про зв’язок художника з Україною та його повернення до Києва наприкінці 20-их років.

СИНОПСИС
Малевич. Усі знають його як художника. Хтось знає його як філософа, теоретика мистецтва і педагога. Але майже невідомий Малевич як кіносценарист. Він написав сценарій «супрематичної фільми» у 1927 році, але за його життя фільм не був знятий. Під час подорожі в Європу Малевич познайомився з німецьким режисером-авангардистом, автором абстрактних фільмів «Ритми» Гансом Ріхтером і запропонував йому стати режисером свого фільму. Малевич і Ріхтер працювали над ідеєю до несподіваного вимушеного повернення Малевича в СРСР. Сценарій фільму разом з картинками, текстами та теоретичними таблицями залишились у Німеччині.
За кілька років у 1932 Ріхтер був у Радянському Союзі на зйомках іншого фільму і знову зустрівся з Малевичем. Проте художник уже був хворий на рак і не мав сил та часу продовжити роботу над фільмом за своїм сценарієм. Після смерті Казимира Малевича у 1935 році залишені в Німеччині речі дивом пережили часи нацизму та Другої світової війни і в 1957 році потрапили до музеїв. Саме тоді Ганс Ріхтер повернувся до ідеї знати фільм за сценарієм Малевича, а заразом відновити власний втрачений фільм «Ритм 25».
Робота над відновленням фільму тривала дуже багато років. Ганс Ріхтер та його учень Арнольд Ігл працювали аж до 1970-х років. Зрештою, так і не завершивши фільм, Ріхтер помер.
Знімальна група фільму «Малевич» вирушила слідом за Малевичем у Західну Європу, а потім за Ріхтером – на інший бік земної кулі до Лос-Анджелесу – в пошуках матеріалів про невідомий фільм за сценарієм Малевича

Чекаємо всіх на прем’єру фільму «Малевич» у Харкові. Понеділок, 8 квітня, о 19.00 в арт-клубі «Малевич» (Харків, вул.Пушкінська,10, праворуч від синагоги)
Інформаційно-довідкові дані по повнометражному національному фільму «Малевич»

Чистилін Володимир
https://www.facebook.com/events/2371383752924637/
https://www.facebook.com/events/2371383752924637/permalink/2373083402754672/