Loading...

Біля намету ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ покажуть фільм про протести в Росії

2019-08-09П’ятничний кіноклуб «Нова Україна» на цей раз буде присвячений подіям, на які слід звернути увагу харків’янам. Наразі вони нас напряму не торкаються, але в майбутньому хтозна…
Вже кілька тижнів у Росії тривають акції протесту проти режиму Путіна. Сотні затриманих, ув’язнені всі лідери опозиції, в Москві молодь виходить на свої перші майдани, не дивлячись на погрози та репресії з боку спецслужб. Правозахисники, світові ЗМІ, лідери демократичних країн висловлюють непокоєння про численні факти порушення прав і свобод та говорять про початок агонії російської влади. Звісно, ніхто там не очікує на масові протести, на кшталт нашої Революції Гідності, але вперше за останні роки, принаймні з початку війни, російське суспільство почало пробуджуватися. Попередня спроба у взимку 2011-12 років виявилась невдалою, але вона залишила кілька чудових кінострічок на цю тему. Одну із них – документальний фільм «Winter, go awaу!» – ми подивимось біля намету «ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ» у Харкові у п’ятницю 9 серпня 2019 року, о 20.00.
Модерує зустріч журналіст Володимир Чистилін.

Фільм про те, що уявляє собою опозиційний рух в Росії, чому ми по-різному бачимо свободу і чи можливий справжній Майдан у нашого східного сусіда. Після перегляду кінофільму на центральній площі прифронтового Харкова поговоримо про них і про нас.

«Winter, go awaу!». Зустрічаємось у п’ятницю, 9 серпня 2019 року, о 20.00. Біля намету «ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ».