Loading...

Побачимось у Чечні

2019-10-25 У кіноклубі «Нова Україна» грузинський фільм про осмислення війни «Побачимось у Чечні»

У кіноклубі «Нова Україна» грузинський фільм про осмислення війни «Побачимось у Чечні»

Війна – найкраще розуміння меж. Тут немає напівтонів чи невисловлених емоцій. Нам всім ще належіть по-справжньому осмислити феномен війни на Донбасі, але кінорефлексії про сучасні воєнні конфлікти на пострадянському просторі дають привід для роздумів.

Фільм грузинського документаліста Олександра Кваташідзе «Побачимось у Чечні» – один з виразних творів військового психоаналізу. Саме його побачать глядачі кіноклубу «Нова Україна» у п’ятницю, 25 жовтня 2019 р., о 18:30, біля намету «ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ», що на майдані Свободи у Харкові.

Для Алекса так само, як і для решти грузинів, війна в Чечні здавалася дуже далекою: вони бачили її лише на російських телеканалах. Але насправді вона була просто з іншого боку гори. Він ніколи навіть не уявляв, що поїде туди. Пішов за нею – французькою фотографинею, яку зустрів за кілька днів до того на показі мод. Досвід війни, з яким Алекс повертається додому, не дає йому спокою. Щось кличе його назад. Герой фільму зустрічає багатьох воєнних репортерів, і деякі з них стають його близькими друзями. Він залишається пов’язаним з війною через їхні історії, за якими стежить протягом багатьох років і протягом 15 років спостерігає за тим, що робить війна з людьми.

Після перегляду фільму, наданого нам міжнародним фестивалем документального кіно про права людини «Docudays UA», відбудеться обговорення побаченого.
Модерує кіноклуб «Нова Україна» журналіст Володимир Чистилін.

Запрошуємо всіх на осмислення феномену війни у п’ятницю, 25 жовтня 2019 р., о 18:30, біля намету «ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ» у фільмі грузинського кінорежисера Олександра Кваташідзе «Побачимось у Чечні».